Feestelijk start van de ErfgoedAcademie

Gepubliceerd: vrijdag 4 juli 2014

Alle erfgoedopleidingen onder 1 dak: de ErfgoedAcademie

De ErfgoedAcademie is vernieuwd! Vanaf nu zijn alle cursussen en opleidingen van Erfgoed in de Praktijk en de ErfgoedAcademie samen onder één dak: de ErfgoedAcademie. Met eendaagse cursussen, netwerkbijeenkomsten én een meerdaagse opleiding, speciaal voor erfgoedprofessionals.

Een vertrouwde naam met een nieuwe uitstraling”, vertelt Ina Roeterdink, cursus coördinator van de ErfgoedAcademie. “Door deze samensmelting kunnen we nog beter inspelen op de kennisbehoefte  van de erfgoedprofessional.  Met een uitgebreid programma, een nieuwe website en een moderne uitstraling”.

Praktijkgericht onderwijs waar erfgoed centraal staat

“De ErfgoedAcademie is het opleidingsinstituut waar je als erfgoedprofessional actuele kennis en vaardigheden krijgt, die noodzakelijk zijn in het veranderende speelveld van de erfgoedsector”, vervolgt Ina. ”Tegenwoordig heb je als professional niet alleen kennis over erfgoed nodig, maar ook andere vaardigheden. Om erfgoed als volwaardig onderwerp mee te kunnen nemen in belangrijke discussies is bijscholing essentieel. De ErfgoedAcademie biedt hiervoor de oplossing, met actuele informatie én de mogelijkheid tot verdieping”.

“Bij de ErfgoedAcademie komt erfgoed en passie samen. Met gedreven docenten uit de praktijk.  We willen onze passie overdragen op anderen. In een taal die de ander snapt. Daar doen wij bij elke cursus ons best weer voor”, aldus Ina Roeterdink.

(Feestelijke start van de nieuwe ErfgoedAcademie. Bestuur Victor de Stuersstichting:  V.l.n.r  de heer P. H. (Paul) Meurs, mevrouw A. (Albertine) van Vliet-Kuiper en de heer A.L.L.M. (Fons) Asselbergs).

 

Overige berichten 2014