Open avond op 8 maart: Erfgoed en restauratieopleidingen

Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2018

Op donderdag 8 maart 2018 organiseren we samen met het Nationaal Restauratie Centrum, de Hogeschool Utrecht, het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Gelders Restauratie Centrum een open avond. .

De open avond is met name geschikt voor:
Directeuren en vaklieden van gespecialiseerde aannemers, restauratiebouwbedrijven en hoveniersbedrijven, medewerkers van rijk, provincies, gemeenten, van architecten- en adviesbureaus, van monumentenbeheerders, beheerders van historisch groen en Monumentenwachten

Wat kunt u verwachten?
Informatie over opleidingen en cursussen op het gebied van erfgoed en restauratie op MBO-, HBO- en WO-niveau.

Datum en tijd: donderdag 8 maart 2018 van 18 tot 21 uur
(tussen 18 en ca. 19 uur wordt gezorgd voor soep en een broodje)
Locatie:  Klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem, Daam Fockemalaan 22 te Amersfoort

Ons erfgoed verdient goede zorg. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een voorwaarde voor goede erfgoedzorg is dat erfgoedprofessionals en vaklieden goed zijn opgeleid in de specifieke zorg voor monumenten. Zij zijn het die dagelijks bezig zijn met subsidie- en vergunningverlening, herbestemming en begeleiding van restauratieprojecten of daadwerkelijk het monument restaureren of het historisch groen onderhouden.

Nederland is gelukkig gezegend met een keur aan erfgoed- en restauratieopleidingen, van MBO tot HBO en WO, inclusief post-bachelors of post-masters specialisaties. Er is keuze uit volledige opleidingen van twee, drie of vier jaar, maar er zijn ook cursussen, praktijktrainingen en masterclasses van enkele dagen.

Op 8 maart 2018 kunt u over de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding of cursus in de restauratie terecht op de Open Avond van het Nationaal Restauratie Centrum, de Hogeschool Utrecht, het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, de ErfgoedAcademie, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Gelders Restauratie Centrum.

Alvast oriënteren? www.erfgoedopleidingen.nl/opleidingen
Hier vindt u een overzicht van erfgoed- en restauratieopleidingen en -cursussen

Organisaties:
Nationaal Restauratie Centrum
Hogeschool Utrecht
Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen
ErfgoedAcademie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Gelders Restauratie Centrum

Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@restauratiecentrum.nl

 

Overige berichten 2018