Home Actueel

Nieuwsarchief

Theatrale opening fototentoonstelling Corrie & Joseph

Op maandag 18 november om 16.00 is er een feestelijk openingsmoment van de fototentoonstelling Corrie & Joseph in de centrale hal van de RCE. We hebben deze tentoonstelling samen met de RCE georganiseerd. Jullie zijn hierbij van harte welkom!

Lees verder

Nieuw e-learningplatform voor vrijwilligers in de erfgoedsector

Donderdag 7 november heeft Christianne Mattijssen, sinds kort directeur Erfgoed en Kunsten bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het officiële startsein gegeven voor het nieuwe e-learningplatform voor vrijwilligers: Leer je Erfgoed. Zij maakte dit bekend tijdens het Nationaal Monumentencongres 2019 in Deventer. 

Lees verder

Eindpublicatie van onderzoek 'Meer Straatwaarden' nu online beschikbaar

De eindpublicatie van het onderzoek 'Straatwaarden', een interdisciplinair project uitgevoerd onder leiding van de Reinwardt Academie, is vanaf vandaag online beschikbaar voor geïnteresseerden uit de erfgoedsector. Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met het lectoraat Play & Civic Media van de Hogeschool van Amsterdam, Gordion Cultureel Advies en Sustainism Lab. 

Lees verder

STUDIUM GENERALE - Donderdag 22 augustus

‘Erfgoed loont: de economie achter het erfgoed’ door Donovan Rypkema

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed i.s.m. ErfgoedAcademie

Lees verder

Feestelijke ErfgoedOntmoeting in het Centraal Museum.

Op 13 juni jl vond de halfjaarlijkse ErfgoedOntmoeting plaats. De ErfgoedOntmoeting van 13 juni stond in het teken van tien jaarleergang Erfgoedfilosofie, het afscheid van de coördinator van het eerste uur; Monique Eerden, en nestor en voorzitter van de ErfgoedAcademie; Fons Asselbergs

Lees verder

Nieuw bestuur voor de ErfgoedAcademie

Op maandag 8 april is het nieuwe bestuur van de ErfgoedAcademie geïnstalleerd.  Dit nieuwe bestuur, bestaande uit Joks Janssen, Marjolein Sanderman, René Kwant, Karianne Vandenbroucke en Wim Manuhutu, gaat zich met name inzetten voor betere keuzes en kennis rond erfgoed.

Lees verder

Kom langs op 14, 15 of 16 mei bij Monument 2019 in Den Bosch

Op 14, 15 en 16 mei staat in de Brabanthallen in Den Bosch alles in het teken van het onderhouden, restaureren, verduurzamen of herbestemmen van monumenten op de beurs Monument 2019. Hét trefpunt voor monumenteigenaren en erfgoedprofessionals.

Lees verder

De ‘meesterwerken’ van de Leergang ErfgoedFilosofie

Vrijdag 18 januari was de slotbijeenkomst van de Leergang ErfgoedFilosofie. Onder de bezielende leiding van Erik Boers, presenteerden de kersverse leden hun ‘meesterwerken’ met daarin de opgedane kennis en nieuwe inzichten.

Lees verder

Feestelijke afsluiting leergang ErfgoedFilosofie

Vrijdag 18 januari hebben 12 erfgoedprofessionals de leergang ErfgoedFilosofie van de ErfgoedAcademie met succes afgerond. De certificaten werden vrijdag 18 januari uitgereikt in De Observant te Amersfoort door Paul Meurs, een van de Masters verbonden aan de Erfgoedacademie. 

Lees verder