Home Actueel

Nieuwsarchief

ErfgoedAcademie 2020 in beeld

We nemen u graag mee in onze highlights van 2020. En zien u graag weer volgend jaar terug bij een van onze (online) cursussen. We starten weer op 2 februari 2020!

Lees verder

Nieuw: Introductie op religieus erfgoed

anaf vandaag staat een nieuwe module online op leerjeerfgoed.nl: Introductie op Religieus Erfgoed. Deze nieuwe module is bedoeld om vrijwilligers in het erfgoed te laten kennismaken met de bredere context van religieuze gebouwen en hun interieur.

Lees verder

Erfgoedparticipatie-labs 2020 succesvol afgerond

Begin dit jaar is de ErfgoedAcademie gestart met praktijkwerkplaatsen waarin erfgoedprofessionals samen op zoek gingen naar mogelijkheden om burgers te betrekken bij erfgoedvraagstukken en om erfgoed in te zetten bij maatschappelijke opgaven. Deze resultaten zijn nu te bekijken op onze website

Lees verder

Nieuwe reeks webinars ErfgoedDeal in samenwerking met ErfgoedAcademie

Het programmabureau Erfgoed Deal organiseert in samenwerking met de ErfgoedAcademie vier online bijeenkomsten.

Lees verder

Uitnodiging Studium Generale Webinar 6 en 13 oktober

Gebouwd Erfgoed, perspectieven in het post-coronatijdperk
Op 6 en 13 oktober organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de ErfgoedAcademie een Studium Generale over perspectieven op het Gebouwd erfgoed in het coronatijdperk en daarna.

Lees verder

Nieuw e-learningsplatform voor vrijwilligers

Vanaf vandaag kunnen erfgoedorganisaties vrijwilligers aanmelden voor de nieuwe leeromgeving Leer je Erfgoed. Een nieuw en erfgoedbreed e-learningplatform voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed. Leer je Erfgoed is een gezamenlijk initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.

 

Lees verder

Herbestemmen van Religieus Erfgoed bij EenVandaag

Nieuw: webinars en online cursussen

Eerste webinars binnenkort online

Alle fysieke cursussen tot en met 30 juni geannuleerd

Stand van zaken maandag 23 maart

Nieuwe praktijkwerkplaatsen erfgoedparticipatie

Nieuwe praktijkwerkplaatsen erfgoedparticipatie 

Erfgoed verbindt. Als we inwoners en liefhebbers actief betrekken bij ons cultureel erfgoed kan dit van grote betekenis zijn voor het waarderen, behoud en gebruik van ons erfgoed. In de komende twee jaar gaat de ErfgoedAcademie praktijkwerkplaatsen opzetten waarin erfgoedprofessionals rond het thema erfgoedparticipatie samen aan het werk gaan. In het begin van 2020 vindt er een startbijeenkomst plaats waarna de eerste praktijkwerkplaatsen kunnen beginnen.

Lees verder