Home Actueel

Nieuwsarchief

Nieuwe e-learningmodule Werken met vrijwilligers

Vanaf vandaag staat de nieuwe module ‘Werken met vrijwilligers’ beschikbaar op ons e-learning platform Leer je Erfgoed. In deze module kun je leren wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers.

Lees verder

Studium generale - Duurzaam erfgoed

Op 29 juni 2021 presenteren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de ErfgoedAcademie (EA) een online Studium Generale over verduurzaming van monumenten en gebouwd erfgoed. Jullie zijn hiervoor van harte uitgenodigd op dinsdag 29 juni van 15.30 - 17.00 uur.

Lees verder

Nieuw: Labs over het Participatieproces en Erfgoedverhalen

Vandaag kwamen 42 erfgoedprofessionals online bijeen voor de aftrap van de Erfgoedparticipatie-labs 2021. In deze labs ontdekken professionals samen  wat participatie in de erfgoedpraktijk inhoudt.


Lees verder

Nieuwe leergang ErfgoedFilosofie van start gegaan

Op vrijdag 26 maart is de ErfgoedAcademie van start gegaan met een nieuwe Leergang ErfgoedFilosofie onder leiding van studiebegeleider Gábor Kozijn en filosoof Erik Boers.

Lees verder

Inschrijving Erfgoedparticipatie-labs 2021 gestart

In mei gaan twee nieuwe erfgoedparticipatie-labs van start! In deze labs ontdekken erfgoedprofessionals met elkaar wat participatie in de erfgoedpraktijk inhoudt. Lees meer >>

Lees verder

Online leren over de betekenis van religieus erfgoed

Voor alle vrijwilligers en medewerkers die zich inzetten voor de instandhouding en openstelling van gebedshuizen in Nederland èn die meer willen weten over religieus erfgoed, presenteert e-learningplatform Leer je Erfgoed de nieuwe module ‘Introductie op religieus erfgoed’.

Lees verder

ErfgoedAcademie-lezing 2021 met Jan de Jong

De ErfgoedAcademie is op 2 februari het cursusjaar 2021 gestart met de ErfgoedAcademie-lezing van Jan de Jong, werkzaam bij DG Fiscale zaken, Ministerie van Financiën. Kijk hier deze lezing terug.

Lees verder

Eerste minor Erfgoed & Ruimte succesvol afgesloten

Ter afsluiting van de minor Erfgoed en Ruimte presenteerden studenten van de Reinwardt Academie en de Vrije Universiteit op vrijdag 22 januari de onderzoeksresultaten van herontwikkeling van de parade op Landgoed Soestdijk. De minor is door de Reinwardt Academie en de Vrije Universiteit Amsterdam samen ontwikkeld met steun van de ErfgoedAcademie.  

Lees verder