Home Actueel

Nieuwsarchief

Beurs MONUMENT (17-19 mei 2022)

Ontmoeten wij elkaar op de beurs?

Lees verder

Nieuwe e-learning module beschikbaar op LeerjeErfgoed.nl: Erfgoedambachten

Nieuwe e-learning module beschikbaar op LeerjeErfgoed.nl: Erfgoedambachten. Welke soorten vakmanschap gaat er achter ons erfgoed schuil en hoe hebben zij zich in de loop der tijd ontwikkeld?

Lees verder

Twee nieuwe bestuursleden voor de ErfgoedAcademie

Op maandag 14 februari jl. zijn Ann- Katrin Adolph van Vereniging Hendrick de Keyser en Wouter Terpstra, werkzaam bij Natuurmonumenten, toegetreden tot het bestuur van de ErfgoedAcademie. In de Volmolen te Amersfoort werden beide bestuursleden van harte welkom geheten. Karianne Vandenbroucke, architect erfgoed associate bij Rijnboutt nam na drie jaar afscheid. 

Lees verder

Forse Verduurzamingsopgave voor de monumentensector

Hoe draagt u bij aan de verduurzamingsopgave?

Monumenteigenaren zijn actief bezig met verduurzaming. Gestimuleerd door een hoge energierekening, de wens tot verbetering van comfort en milieu, ondernemen zij actie. Ambitie is er genoeg: 80% van de monumenteigenaren geeft aan binnen 3 jaar maatregelen te willen treffen. 

Lees verder

Erfgoed beschermen doe je samen!

Sta jij bij jouw gemeente aan de lat voor het erfgoedbeleid? Wil je of moet je met participatie aan de slag, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Of wil je het erfgoedbeleid in jouw gemeente herzien? Doe inspiratie en actuele kennis op bij de cursus gemeentelijk erfgoedbeleid van de ErfgoedAcademie! 

Lees verder

Genoeg bagage verzamelen voor je start in de erfgoedsector?

Ben jij een starter in het erfgoedveld? Wil je je oriĆ«nteren op dit werkveld of ben je via je werk zijdelings betrokken bij erfgoed en wil je ook op dat gebied goed beslagen ten ijs komen? Volg dan de kennismakingscursus bij de ErfgoedAcademie! 

Lees verder