HomeActueel ErfgoedAcademie 2020 in beeld

ErfgoedAcademie 2020 in beeld

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2020

Ook dit jaar heeft het Team van de ErfgoedAcademie zich weer voor de volle 100% ingezet voor de ondersteuning van de erfgoedprofessional. Met 6 vaste en freelance medewerkers, 8 docenten en tientallen experts hebben wij heel hard gewerkt om kennis over te dragen en nieuwe vaardigheden aan te leren die nodig is om ons prachtige erfgoed te behouden voor de toekomst en relevant en verbindend te laten zijn voor de opgaven van nu.

We zijn dan ook trots dat we dit jaar ruim 1.000 cursisten mochten verwelkomen: in februari nog op locatie en vanaf mei in een hele nieuwe online omgeving.  

Het is een nieuwe manier van leren. Nieuw voor onze cursisten, maar zeker ook voor onze docenten. We maakten cursussen geschikt om online aan te bieden, we voegden nieuwe thema’s zoals duurzaamheid, klimaatadaptatie en groen erfgoed toe aan ons aanbod en vanuit een nieuwe studio bij het Nationaal Restauratiefonds hebben wij in 117 webinars en 25 online cursussen mogen geven. Daar zijn wij trots op.

Dit alles kon natuurlijk niet zonder onze partners en onze deelnemers. We willen dan ook met name de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Restauratiefonds bedanken voor hun steun en vertrouwen. Samen met alle partners, zoals in dit overzicht benoemd, kijken wij met veel plezier terug op een heel bijzonder jaar.

In deze visual nemen wij u graag mee door ons dynamische jaar 2020. Graag zien wij u in 2021 weer terug bij een van onze (online) cursussen. We starten weer op 2 februari 2020 met een inspirerend webinar door niemand minder dan Jan de Jong.

De highlights kunt u ook hier downloaden.

ErfgoedAcademie 2020 in beeld