HomeActueel 35 jaar ErfgoedAcademie

35 jaar ErfgoedAcademie

Gepubliceerd: woensdag 07 juli 2021

Dit jaar bestaat de ErfgoedAcademie 35 jaar! De ErfgoedAcademie, destijds opgericht door Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Restauratiefonds, is inmiddels gegroeid naar een breed cursusinstituut met een divers, zowel online als offline, aanbod voor professionals in de erfgoedsector. Dat willen we graag vieren. 

Bijscholing blijft noodzakelijk

“Al 35 jaar ondersteunen wij professionals met de omgang met cultureel erfgoed in de breedste zin van het woord”, aldus Yvonne Ploum , directeur ErfgoedAcademie. “Daar zijn we trots op. In 1985 richtten wij ons alleen op de zorg voor de monumenten, maar inmiddels is ons aanbod veel breder dan dat. De huidige maatschappelijke opgaven en de positie van erfgoed hierin, als onlosmakelijk deel van onze leefomgeving, vragen om continue bijscholing, verdieping en nieuwe vaardigheden van de erfgoedprofessional. Daar ondersteunen wij de erfgoedzorgers bij. Dat doen wij onder het motto “van kennis naar kunde’ met een gedreven team van medewerkers, docenten en experts uit de dagelijkse praktijk. Al 35 jaar. En met heel veel plezier”.

“Vanaf vandaag markeren we ons 35 jarig bestaan met een nieuw logo en op 1 september staan wij stil bij dit bijzondere moment” vervolgt Yvonne Ploum. “Het wordt een feestelijk moment, waarbij wij samen met onze relaties en geïnteresseerden praten over de ”Toekomst van leren’ en de rol die educatie heeft in het behoud van ons prachtige erfgoed. We doen dit met een online evenement waar wij binnenkort meer over vertellen. Hou onze website dus in de gaten.”

Kijk via deze link ons webinar terug!  >> https://vimeo.com/600296455/6de9032de9

Over 35 jaar ErfgoedAcademie

Wilt u meer weten over 35 jaar ErfgoedAcademie? Lees meer op deze pagina . Of stel u vraag aan info@erfgoedacademie.nl. Een van onze collega’s: Ina Roeterdink, Maartje Voskuilen, Anita Portanje, Suzan Verschuur, Lorna Cruickshank of Yvonne Ploum, neemt dan contact met u op.