HomeActueel Geslaagd voor de Leerlijn Erfgoedbeleid.

Geslaagd voor de Leerlijn Erfgoedbeleid.

Gepubliceerd: vrijdag 07 december 2018

Zojuist hebben 14 cursisten van de ErfgoedAcademie de Leerlijn Erfgoedbeleid met succes afgerond! Zij kregen hun certificaat persoonlijk uitgereikt door directeur Yvonne Ploum in Amersfoort. Met het behalen van dit certificaat beschikken deze erfgoedprofessionals nu over de benodigde basiskennis voor het ontwikkelen en uitdragen van gedegen erfgoedbeleid.

Op vrijdag 7 december zijn alle geslaagden feestelijk onthaald bij de ErfgoedAcademie in Amersfoort. Er werd samen gereflecteerd op de inhoud van deze erfgoedleerlijn en de toepasbaarheid daarvan in hun dagelijkse werk.

Enkele enthousiaste quotes van de kersverse geslaagden:

“Sinds de cursus is mijn motto: ontwikkelen met kennis van erfgoed!”
“Ik kwam binnen met als focus kerken, maar mijn blik is nu veel breder”
“De leerlijn helpt mij in de zoektocht naar nieuwe betekenis”
“Ik heb veel baat gehad bij het maken van een stappenplan om tot beleid te komen”
“Erfgoed niet als last, maar als vliegwiel!”

“Wij willen iedereen van harte feliciteren." aldus directeur Yvonne Ploum “Het was een zeer geslaagde middag waarin we ook als ErfgoedAcademie veel input hebben gekregen om deze leerlijn in 2019 nóg beter te maken."

Over de leerlijn Erfgoedbeleid

De leerlijn Erfgoedbeleid is een zesdaagse opleiding van de ErfgoedAcademie, bestaande uit 5 cursussen waarin alle onderwerpen aan bod komen om invulling te geven aan erfgoedbeleid, zoals financiën, herbestemmen, vergunningverlening etc. Deze leerlijn is bestemd voor de (startende) erfgoedprofessional, werkzaam als beleidsmedewerker bij gemeente, provincie of andere (erfgoed)organisatie.

De nieuwe Leerlijn Erfgoedbeleid in 2019 start op 5 maart. U kunt zich hier nu al voor inschrijven.