HomeActueel Nieuw: Introductie op religieus erfgoed

Nieuw: Introductie op religieus erfgoed

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2020

Nieuwe module LeerjeErfgoed online: Introductie op religieus erfgoed

Vanaf vandaag staat een nieuwe module online op leerjeerfgoed.nl: Introductie op Religieus Erfgoed. Deze nieuwe module is bedoeld om vrijwilligers in het erfgoed te laten kennismaken met de bredere context van religieuze gebouwen en hun interieur. Hierin leggen we in vogelvlucht uit wat religieus erfgoed precies betekent, welke maatschappelijke functies daaraan verbonden zijn en hoe de toekomst van religieus erfgoed eruitziet. Een mooie aanvulling op de reeds bestaande modules.

Deze module is tot stand gekomen mede dankzij VBMK,  Museum Catharijne Convent en Grootste Museum van Nederland.

Over Leer je erfgoed
Voor alle mensen die hun vrije tijd en energie met liefde verbinden aan ons erfgoed is er leerjeerfgoed.nl. Dit nieuwe e-learningplatform is bedoeld om de vrijwilligers te ondersteunen, inspireren én uit te dagen. Het is een leuke en makkelijke manier om (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden.

Op dir moment staan er vier modules online: ‘Introductie op erfgoed’ en ‘Houtinspectie en onderhoud ‘Veilig binnenwerken’ en ‘Introductie op religieus erfgoed’. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.

Leer je Erfgoed is een gezamenlijk initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie
Kijk op www.leerjeerfgoed.nl voor meer informatie. Wilt u uw vrijwilligers aanmelden voor deelname aan het platform? Of wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe module? Neem dan contact op via leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl.