HomeActueel Nieuw: Labs over het Participatieproces en Erfgoedverhalen

Nieuw: Labs over het Participatieproces en Erfgoedverhalen

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021

De erfgoedprofessionals werken in twee labs met twee verschillende thema’s:

Lab A ParticipatieprocessenIn dit lab gaan de deelnemers dieper in op het proces van participatie. Deze professionals staan voornamelijk aan begin van hun eigen participatieproces, waar participatieve beleidsvorming en gezamenlijke besluitvorming een belangrijk onderdeel vormen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: democratisering van erfgoedkeuzes en het inzetten van erfgoed in maatschappelijke vraagstukken.

Lab B Erfgoedverhalen: In dit lab gaan de deelnemers op zoek naar nieuwe perspectieven om erfgoed beleefbaar te maken. Zij houden zich in hun eigen praktijk bezig met het ophalen en vertellen van verhalen, met meerstemmigheid en met maatschappelijke erfgoedvorming.

  • Elk lab  bestaat uit een mix van erfgoedprofessionals: van gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars, zzp’ers, medewerkers van musea, vrijwilligers, initiatiefnemers, tot praktijkgerichte onderzoekers. Het leertraject bestaat uit zeven bijeenkomsten gedurende een periode van zes maanden. Begin november worden de resultaten gedeeld via de ErfgoedAcademie.

Op de hoogte 
Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van deze labs of heb je interesse in het onderwerp erfgoedparticipatie? Volg dan onze speciale LinkedIn pagina. Daar delen wij interessante publicaties, links en tools over dit onderwerp.

Meer informatie

Heb je vragen over de labs, neem dan contact op met Lorna Cruickshanks via l.cruickshanks@erfgoedacademie.nl 

Over de Erfgoedparticipatie-labs

De ErfgoedAcademie organiseert de labs in het kader van het programma-Faro van RCE. Onder het motto ‘leren door te doen’ onderzoekt het programma-Faro hoe burgerinitiatief en -participatie het beste kunnen worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Het gezamenlijk onderzoek in onze labs levert een bijdrage aan het onderzoeksprogramma van RCE. Kijk voor meer informatie over het programma erfgoedparticipatie/Faro  op de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Nieuw: Labs over het Participatieproces en Erfgoedverhalen