HomeActueel Nieuwe e-learningmodule Werken met vrijwilligers

Nieuwe e-learningmodule Werken met vrijwilligers

Gepubliceerd: woensdag 09 juni 2021

Vanaf vandaag staat de nieuwe module ‘Werken met vrijwilligers’ beschikbaar op ons e-learning platform Leer je Erfgoed. In deze module kun je leren wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers.

Module speciaal voor vrijwilligerscoördinator 
De vrijwilligerscoördinator heeft een centrale en veelzijdige rol, waar veel bij komt kijken. Deze persoon stuurt de vrijwilligers niet alleen aan, maar zorgt ook voor structuur en biedt een luisterend oor wanneer dat nodig is. Hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat iedereen tot zijn recht komt? In 30 minuten leer je wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers. De online module ‘Werken met vrijwilligers’ is voor alle (aanstaande) vrijwilligerscoördinatoren, of zij nu vrijwilliger zijn of in dienst zijn van een organisatie. Na het afronden van de module ben je je ervan bewust hoe je met een groep vrijwilligers goed, veilig en zinvol kunt samenwerken.

De module ‘Werken met vrijwilligers’ is gemaakt in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, Stichting Grote Kerk Naarden en Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.


Meld je nu aan
Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl. Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan het platform verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is het e-learning platform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed. Het is een leuke en makkelijke manier om je (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden. Via het platform kun je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp. Erfgoedorganisaties kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe modules. Neem voor meer informatie contact op met leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl of kijk op leerjeerfgoed.nl

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.