HomeActueel Nieuwe reeks webinars ErfgoedDeal in samenwerking met ErfgoedAcademie

Nieuwe reeks webinars ErfgoedDeal in samenwerking met ErfgoedAcademie

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020

De betekenis van erfgoed in een veranderend Nederland

Het programmabureau Erfgoed Deal organiseert in samenwerking met de ErfgoedAcademie vier online bijeenkomsten. Het doel van deze reeks is om elkaar, in deze tijd waarin fysieke bijeenkomsten onmogelijk zijn, online op te zoeken en in gesprek te gaan over belangrijke actuele thema’s die alle beleidsgebieden raken. We brengen relevante partijen bij elkaar; zoals waterschappen, onderzoekers, provincies, gemeenten en stichtingen, en gaan op zoek naar inhoudelijke verdieping en nieuwe inzichten.  Daarnaast richten wij deze online bijeenkomsten op een leerzame, interactieve manier in met ruimte voor gesprek, vragen en reactie.

Op 17 november staat een actueel vraagstuk rondom de droogte in Nederland centraal: Droogte, klimaatverandering of peilbeheer?. De maand erop gaan we, op 15 december, in op de volgende vraag: Verduurzaming cultuurhistorisch corporatiebezit: een last of een lust?. In het nieuwe jaar volgen nog twee inhoudelijke online bijeenkomsten die zich richten op duurzaamheid en het inzetten van erfgoed voor de krimpopgave.

Over de samenwerking Erfgoed Deal en ErfgoedAcademie

De Erfgoed Deal draagt bij aan projecten binnen de ruimtelijke thema’s klimaat, duurzaamheid en verstedelijking & krimp. Het zijn thema’s die volop in de actualiteit zijn en op de beleidsagenda staan. Een van de pijlers binnen de Erfgoed Deal is van elkaar leren. De ErfgoedAcademie richt zich op het ondersteunen van professionals, die betrokken zijn bij of te maken hebben met erfgoed, met kennis en vaardigheden. Met deze samenwerking en deze reeks richten we ons op kennisopbouw en –uitwisseling. Via online bijeenkomsten leren we elkaar kennen en bouwen we aan een sterk netwerk om de komende tijd samen de beweging te vergroten voor de toekomst van ons land.  

Aanmelden

U kunt kosteloos deelnemen aan deze maandelijkse reeks van vier webinars rondom de transitiethema’s van de Erfgoed Deal: klimaat, duurzaamheid en verstedelijking & krimp.  Het eerste webinar vindt plaats op 17 november van 15.30 – 17.00 uur met als thema: Droogte; klimaatverandering of peilbeheer?. U kunt zich hier aanmelden.