HomeActueel Stand van zaken maandag 23 maart

Stand van zaken maandag 23 maart

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020

Graag houden wij u via onze website op de hoogte van de ontwikkelingen bij de ErfgoedAcademie. Hier volgt de stand van zaken van vandaag maandag 23 maart.

Vorige week stond ieders wereld een beetje op z’n kop. Velen van u moesten per direct thuiswerken en een nieuwe manier van werken aanleren: samenwerken met het gezin, online vergaderen, afstand houden, een nieuw ritme vinden. Het is allemaal erg wennen.

Ook wij moeten wennen aan deze nieuwe realiteit. Alle cursussen en bijeenkomsten waren al tot en met 6 april gecanceld. Vandaag werd duidelijk dat deze maatregel verlengd moet worden om kwetsbare mensen maar ook onze docenten en u te beschermen, en om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. In de eerste plaatsen wensen wij u een goede gezondheid toe en wij hopen dat wij u in betere tijden weer fysiek kunnen begroeten in één van onze cursussen.  

Een kijkje vooruit

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat wij dit voorjaar nog fysieke cursussen kunnen gaan aanbieden zoals onze cursus Cultuurhistorie en Klimaatadaptatie, die gepland staat voor 10 juni. Vandaar dat wij alle fysieke bijeenkomsten dit voorjaar annuleren. Voor alle cursussen die dit voorjaar gepland staan, willen wij u echter wel een gratis online variant aanbieden. 

Van klassikaal lesgeven naar online lesgeven…

Achter de schermen zijn wij inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van online lesmateriaal. Wij hebben veel kennis om te delen over diverse erfgoed-onderwerpen zoals duurzaamheid, omgevingswet, vergunningen, erfgoedparticipatie, herbestemmen, erfgoed en toerisme. Sommige onderwerpen zijn geschikt om online met u te delen of om met u over in gesprek te gaan. Andere onderwerpen moeten écht klassikaal.

Naast het bepalen van de inhoud die interessant voor u kan zijn, onderzoeken wij de vele mogelijkheden die er zijn om dit lesmateriaal met u te delen: via een video, een webinar of een online classroom. Wij sluiten graag aan bij uw behoefte en uw mening daarover vinden wij dan ook heel belangrijk. Wij stellen het daarom zeer op prijs als u een korte vragenlijst wilt invullen. Dit duurt slechts 1-2 minuten.

 < VRAGENLIJST >

Inschrijven blijft dus mogelijk voor alle cursussen die nog op onze website staan. Zodra wij meer weten, nemen wij dan per mail contact met u op.

Via deze website houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via (088) 2539 080 of stuur een mail naar info@erfgoedacademie.nl

Met vriendelijke groet,

namens alle collega’s van de ErfgoedAcademie,
Yvonne Ploum
directeur