HomeActueel Studenten bedenken nieuwe plannen voor voormalig gymnasium Adbij Rolduc

Studenten bedenken nieuwe plannen voor voormalig gymnasium Adbij Rolduc

Gepubliceerd: vrijdag 25 mei 2018

Donderdag 24 mei is voor de zesde keer gestart met de ‘Week van het Lege Gebouw’. In Kerkrade bij Abij Rolduc werken 50 studenten en docenten van verschillende opleidingen uit heel Nederland aan nieuwe plannen voor dit vroegere gymnasium. In 5 dagen leren de studenten in korte tijd het gebouw, de omgeving én elkaar kennen. De opgedane kennis presenteren zij op 28 mei aan de eigenaar van Rolduc en aan een panel van deskundigen van diverse hogescholen. 

De ErfgoedAcademie ondersteunt dit initiatief van harte. Ina Roeterdink van de ErfgoedAcademie legt uit: De Week van het Lege Gebouw is een prachtig initiatief waarbij jongeren betrokken worden bij de vaak lastige opgaven als leegstand en herbestemming van monumentale panden. Vanaf vandaag krijgen deze studenten 5 dagen de tijd om, onder begeleiding van diverse deskundigen uit het werkveld, na te denken over mogelijke oplossingen.”

Roeterdink vervolgt: Tijdens deze week worden bestaande ideeën en instrumenten tegen het licht gehouden. Studenten komen vaak met vernieuwende en frisse ideeën voor deze oude gebouwen. Als ErfgoedAcademie willen graag mee denken hoe we deze opgedane kennis verder kunnen delen met de sector. Bijvoorbeeld door deze studenten in te zetten in onze cursus Erfgoed & Herbestemmen of tijdens regionale bijeenkomsten Actualiteiten & Ontwikkelingen. Zodat we van én met elkaar kunnen leren”.

Meer informatie
De Week van het Lege Gebouw is een initiatief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in samenwerking met architecten, hogescholen en andere partners waaronder de ErfgoedAcademie. Meer informatie kun je vinden op www.weekvanhetlegegebouw.nl