HomeActueel STUDIUM GENERALE - Donderdag 22 augustus

STUDIUM GENERALE - Donderdag 22 augustus

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019

Erfgoed loont: de economie achter het erfgoed’ door Donovan Rypkema

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed i.s.m. ErfgoedAcademie

Datum: Donderdag 22 augustus
Tijdstip: 16.00 - 17.00
Locatie: RCE, Kinderdijkzaal,  Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Donderdag 22 augustus start de eerste editie van Studium Generale; een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met de ErfgoedAcademie! Op regelmatige basis gaat de RCE interessant een toonaangevende sprekers uit eigen gelederen, binnen- en buitenland uitnodigen om in het inspirerende gebouw van de RCE te komen spreken over hun onderzoek, project of ervaring. Het doel is kennis, reflectie en inspiratie te bieden die van toegevoegde waarde is voor de erfgoedwereld.  Afhankelijk van de spreker en verhaal zijn de lezingen ook toegankelijk voor ons eigen netwerk. Bij dit 1e Studium Generale is dat het geval!

Wij zijn er trots op dat de 1e Studium Generale-spreker Donovan Rypkema is. Donovan Rypkema is voorzitter van Heritage Strategies International en directeur van PlaceEconomics. Beide ondernemingen werken op het kruispunt van erfgoed en economie. Rypkema is een internationaal vermaard expert op  dit terrein. Hij doceert Heritage Economics aan de Universiteit van Pennsylvania waar hij met de G. Holmes Award voor Excellent Doceren werd onderscheiden.Donovan Rypkema zal eind augustus gastspreker zijn op het Urban Heritage Strategies-congres van het Institute voor Housing and Urban Development Studies van de Erasmus Universiteit. Het is voor alle erfgoedprofessionals die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen erfgoed en economie een unieke kans om deze inspirerende spreker te horen! Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@erfgoedacademie.nl,o.v.v Studium Generale 22 augustus 2019. 

Wij kijken uit naar uw komst.