HomeActueel Twee nieuwe bestuursleden voor de ErfgoedAcademie

Twee nieuwe bestuursleden voor de ErfgoedAcademie

Gepubliceerd: donderdag 17 februari 2022

Op maandag 14 februari jl. zijn Ann- Katrin Adolph van Vereniging Hendrick de Keyser en Wouter Terpstra, werkzaam bij Natuurmonumenten, toegetreden tot het bestuur van de ErfgoedAcademie. In de Volmolen te Amersfoort werden beide bestuursleden van harte welkom geheten. Karianne Vandenbroucke, architect erfgoed associate bij Rijnboutt nam na drie jaar afscheid. 

Het nieuwe bestuur, bestaande uit Joks Janssen, voorzitter, Wim Manuhutu, secretaris, Wouter Terpstra, penningmeester en bestuursleden Marjolein Sanderman en Ann-Katrin Adolph, staat samen met directeur Yvonne Ploum voor de opdracht om van de ErfgoedAcademie het cursusinstituut te maken voor iedereen die in de praktijk met erfgoed te maken heeft; de plek waar kennis wordt omgezet in kunde.

Voorzitter Joks Janssen licht toe: ‘de opdracht en opgave voor de erfgoedsector is om van betekenis te zijn voor de grote uitdagingen van onze tijd: duurzaamheid, sociale inclusie en brede welvaart. De ErfgoedAcademie groeit wat ons betreft uit tot de plek voor iedereen die wil leren hoe je dat doet. Ann-Katrin en Wouter zijn een aanwinst voor de ErfgoedAcademie om hier mede richting aan te geven”.

Yvonne Ploum, directeur van de ErfgoedAcademie, is blij met de nieuwe leden: ‘Ann-Katrin Adolph is met al haar kennis en ervaring een fijne opvolger voor Karianne Vandenbroucke, die zich de afgelopen jaren met hart en ziel heeft ingezet voor de ErfgoedAcademie. We zijn haar dankbaar voor haar professionele bijdrage en altijd scherpe blik en inzichten. Met Wouter Terpstra komt er een stevige financiële professional in het bestuur van de ErfgoedAcademie. Met deze nieuwe leden is het bestuur weer op volle sterkte om haar bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelen van de ErfgoedAcademie.”

Ann-Katrin Adolph, teamleider restauratie en senior architect bij Vereniging Hendrick de Keyser geeft aan blij te zijn met deze nieuwe positie. “Met groot enthousiasme wil ik me inzetten als bestuurslid van de Victor de Stuersstichting. Verduurzaming en de nieuwe omgevingswet vormen nieuwe uitdagingen voor de ambtenaar en de erfgoedsector. Het ontwikkelen en waarborgen van kennis waarbij een balans gezocht wordt tussen bewaken van de cultuurhistorische waarde en verduurzaming blijft essentieel. Graag ondersteun ik de Erfgoedacademie de komende jaren als actieve sparringpartner bij haar strategische vraagstukken”.

Wouter Terpstra manager planning & control bij Natuurmonumenten, de nieuwe penningmeester van het bestuur, vult aan: “Met veel plezier ga ik deel uitmaken van het bestuur van de ErfgoedAcademie. In mijn werk bij Natuurmonumenten is mijn liefde voor het erfgoed gegroeid. De mogelijkheid om vanuit deze bestuursfunctie bij te kunnen dragen aan het versterken van de kennis omtrent het behoud van het erfgoed is een mooie kans. Als financieel specialist kan ik tevens mijn specifieke kennis inbrengen in de rol van penningmeester en bij het bewaken van een langdurig financieel gezonde organisatie”.

Het nieuwe bestuur is op 14 februari officieel geïnstalleerd. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de ErfgoedAcademie via info@erfgoedacademie.nl