HomeDocenten Barend Jan Schrieken

Barend Jan Schrieken

Barend Jan Schrieken is directeur van NV Bergkwartier-Maatschappij tot Stadsherstel in Deventer. Daarnaast adviseert hij als associé van VKZ BV allerhande organisaties op het gebied van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

Ervaring

Barend Jan Schrieken (1975) heeft een brede vastgoedervaring. Zijn opleiding in Delft als bouwkundige en zijn afstuderen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, zijn typerend voor de combinatie van vastgoed en monumenten.

Na zijn studie heeft Barend Jan gewerkt als conceptontwikkelaar bij een projectontwikkelaar en vervolgens is hij bijna tien jaar adviseur geweest op het financiële terrein van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. Deze ervaring heeft hij daarna ingezet bij het Nationaal Restauratiefonds als Manager Strategie & Ontwikkeling. Sinds begin 2018 is hij directeur van NV Bergkwartier. NV Bergkwartier beheert zo’n 160 panden in de Deventer binnenstad, waarvan 120 rijksmonumenten.

Naast deze werkzaamheden is Barend Jan acties als commissaris bij Stadsherstel Maassteden en bestuurslid van Nederland Monumentenland, regent van het Hofje De Armen de Poth en bestuurslid van Nederland Monumentenland.

Barend Jan Schrieken