HomeDocenten Jan Vellekoop

Jan Vellekoop

Jan Vellekoop is nu Zzp-er in cultureel erfgoedprojecten. Hij heeft ruim dertig jaar gewerkt bij gemeenten. Eerst in Leiden, waar hij o.a. hoofd van de afdeling Monumenten en Archeologie is geweest. Daarna in Nuenen, waar hij als strategisch beleidsmedewerker werkte tot 1 juli 2014.

Al sinds zijn studie rechten is hij beroepsmatig en/of hobbymatig bezig met cultureel erfgoed. Het is begonnen met onderzoek naar de effectiviteit van de bescherming van stads- en dorpsgezichten, daarna afgestudeerd op gemeentelijke monumentenverordeningen. Jan is o.a. voorzitter geweest van de Monumentencommissie van Gouda en Bernheze. Hij is al ruim tien jaar lid van het bestuur van de Stichting Kasteel Geldrop.

Ervaring

Jan is afgestudeerd jurist bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Uiteraard heeft hij allerlei cursussen in het kader van zijn werk gevolgd. Hij heeft op verschillende manieren ervaring opgedaan als dagvoorzitter, als voorzitter van adviescommissies en als lid van stichtingsbesturen. Hij is al ruim 10 jaar verbonden aan de voorloper van de Erfgoedacademie: Erfgoed in de Praktijk.
Enthousiasme, mensen en beleidsvelden verbinden en dus samenwerken zijn zijn belangrijkste drijfveren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Jan Vellekoop bezoek dan zijn pagina op Linkedin.

Jan Vellekoop