HomeDocenten Joks Janssen

Joks Janssen

Voorzitter bestuur ErfgoedAcademie. 

Janssen is directeur van BrabantKennis, het platform waar strategische kennis van en over Brabant wordt verzameld en gedeeld. Ook is hij bestuurslid van de Vereniging voor Landbouwgeschiedenis en bijzonder hoogleraar Ruimtelijke Planning en Cultuurhistorie bij de Environmental Science Group van Wageningen University via een Belvedere-leerstoel.

Ervaring

Joks Janssen studeerde cum laude af aan de TU Eindhoven op stadsplanning en stedelijk ontwerp. Eind 2005 promoveerde hij cum laude aan de Universiteit van Tilburg op een onderzoek naar de (re)constructie van het landschap in Zuidoost-Brabant in de periode 1920-2000.

Janssen werkte eerst als senior stedenbouwkundig adviseur bij de provincie Noord-Brabant en later als Hoofd Kennis&Onderzoek. Als bijzonder hoogleraar Ruimtelijke Planning en Cultuurhistorie ligt zijn focus op gebiedsontwikkeling en governance met accenten zowel op burgerbetrokkenheid en de beleving van landschappelijk erfgoed als op het landschap als coproductie van bestuurlijke, planologische en financiƫle arrangementen voor landschappelijk erfgoed.

Meer informatie

Volg Joks Janssen op Twitter @JoksJanssen, of bezoek zijn pagina op Linkedin.

Joks Jansen