HomeDocenten Karin Stadhouders

Karin Stadhouders

Karin Stadhouders werkt als zelfstandig onderzoeker, adviseur en docent op het gebied van erfgoed, landschap en cultuurhistorie. Ze is verbonden aan het LDE Centre for Global Heritage and Development en daarnaast buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden. Haar specialismen zijn landschapsbiografie en erfgoedtransformatie. Ze doet onderzoek naar (post-industriƫle) landschappen in de fase tussen voormalige en nieuwe functies: interstitial wastelands. Karin is sinds 2021 als docent actief bij de ErfgoedAcademie.

Ervaring

Karin studeerde geschiedenis en mediƫvistiek aan de Universiteit Utrecht. Daarna was ze ruim dertig jaar actief in verschillende posities binnen het openbaar bestuur; als gemeenteraadslid, wethouder, statenlid, statengriffier en voorzitter van gemeentelijke rekenkamers. Landschap, erfgoed en ruimtelijk beleid hebben altijd haar grote belangstelling gehad. In 2008 rondde ze een master Erfgoedstudies aan de Vrije Universiteit af met een landschapsbiografie over de historie en transformatie van steenbakkerijlandschappen. Daarna heeft ze haar activiteiten steeds meer heeft verlegd naar het werkterrein landschap en erfgoed.

Meer informatie

Meer informatie over achtergrond, werk en andere activeiten van deze docent vindt u via https://www.globalheritage.nl en https://nl.linkedin.com/in/karinstadhouders.

Meer informatie over de cursus Gebiedsbiografie

Karin Stadhouders