HomeDocenten Martijn Defilet

Martijn Defilet

Martijn Defilet werkt voor de gemeente Arnhem als hoofdadviseur Erfgoed. De vakgroep Erfgoed maakt deel uit van het cluster Beleid en Regie en omvat monumenten, cultuurhistorie en archeologie als disciplines. Martijn's werk bestaat vooral uit het leggen van verbindingen tussen ergoed en andere beleidsvelden en advisering, van omgevingsvergunning tot bestemmingsplan. Daarnaast is hij als senior-archeoloog verantwoordelijk voor het archeologische team van de gemeente Arnhem.

Ervaring

Martijn studeerde in 2000 af aan de Universiteit Leiden. Daar volgde hij de studies Theoretische Archeologie en de Archeologie van Egypte. Direct aansluitend trad hij bij de gemeente Vlaardingen in dienst als archeoloog. Na in 2006 als regiomanager en senior-projectleider voor een commercieel archeologisch bedrijf gewerkt te hebben, kreeg hij in 2007 een aanstelling als stadsarcheoloog van de gemeente Arnhem. Naast dit werk gaf Martijn in 2012-2014 les aan de Hogeschool Saxion: Wetenschapstheorie voor studenten die een master wilden gaan volgen, Onderzoeksmethoden I en II, Erfgoedzorg en Archeologie van het Nabije Oosten. Tijdens het werk in Arnhem ontwikkelde Martijn zich van archeoloog tot een breder inzetbaar erfgoeddeskundige.

Meer informatie

Wilt u meer weten over hem of op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, activiteiten of andere leuke wetenswaardigheden omtrent deze docent? Volg op Twitter @MartijnDefilet of bezoek zijn pagina op Linkedin.

Martijn Defilet