HomeDocenten Paul Meurs

Paul Meurs

Paul Meurs is partner bij SteenhuisMeurs BV, een onderzoeksbureau met vestigingen in Paterswolde en Rotterdam, dat zich richt op de transformatie van de bestaande stad.

Ervaring

Paul Meurs heeft architectuur gestudeerd aan de TU Delft en aan de VU Amsterdam en is als architectuurhistoricus gepromoveerd op ‘de moderne historische stad, ontwerpen voor vernieuwing en behoud’.

Hij is gespecialiseerd in advisering over transformatieopgaven in de bestaande stad. Pauls kracht ligt in het omzetten van cultuurhistorische waarden in uitgangspunten, kaders of input voor transformatieprocessen. Vanuit SteenhuisMeurs is hij betrokken bij zeer uiteenlopende opgaven zoals luchthaven Schiphol, het Evoluon, de Tweede Kamer, Veenhuizen, Rotterdam-Zuid en de versterking van monumenten in Groningen.

Paul Meurs is lid van de Investeringscommissie van Boei en supervisor van de verdubbeling Oosterpark (Amsterdam), het Zuiderziekenhuis (Rotterdam), de Centrale Markthal (Amsterdam) en twee vooroorlogse wijken in Leiden. Hij is lid van de kwaliteitsteams Nieuwe Hollandse Waterlinie en Strijp R. Van 2006 tot 2016 was hij hoogleraar (leerstoel heritage and cultural value) aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Voor de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Nederlandse ambassades reist Paul regelmatig naar het buitenland (Rusland, Sri Lanka, India, Brazilië) om de innovatieve Nederlandse erfgoedpraktijk over het voetlicht te brengen en studenten te begeleiden bij erfgoedopgaves.

Website: steenhuismeurs.nl


Paul Meurs