Friesland

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

De dag staat in het teken van ‘waterrijk erfgoed’ met onderwerpen als “erfgoed in en onder water”, “waterschapserfgoed”, “Erfgoed van de Friese IJsselmeerkust” enz.

De reden waarom we dit keer weer eens een Fries Waddeneiland aandoen met een mooi programma. 

In de ochtend praten we u ook bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom (duurzaam) erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen, water, agrarisch erfgoed, omstreden (militair) erfgoed etc.. Daarin komen actuele bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Steunpunt Monumentenzorg Fryslân en de Provincie.

In de middag staat o.a. een interessante excursie op het programma. We sluiten altijd af met een netwerkborrel, incl. een klein hapje. 

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Fryslân en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Fryske erfgoedcollega’s!

Wanneer en waar?

Dinsdag 15 oktober 2019 te Schiermonnikoog.

Overtocht vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog: 09.30 uur
Retour van Schiermonnikoog naar Lauwersoog: 19.30 uur 

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel en hapje.

Na aanmelding krijgt u toegang tot de Mijn Omgeving van de ErfgoedAcademie. 


"Altijd een leuke dag met collega's uit de provincie"