Gelderland

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

In de ochtend praten we u bij over actuele ontwikkelingen op rijks- en provinciaal niveau, de kerkenvisies, interieurs, acties als gevolg van erfgoed Telt – de betekenis van erfgoed voor de samenleving. Daarin komen actuele bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Steunpunt en de provincie. 

In de middag staat o.a. een interessante excursie op het programma naar de Eusebiuskerk in Arnhem. Dit interieur is onlangs aangepast ten behoeve van een effectiever multifunctioneel gebruik. 

We sluiten af met een netwerkborrel. Komende week publiceren we het volledige programma op deze pagina.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Gelderland en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Gelderse erfgoedcollega’s!

Wanneer en waar?

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 december in de Koepelkerk in Arnhem. 

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

Let op! U mag 10 dagen voorafgaand kosteloos afmelden, daarna bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd."Altijd leuke en interessante netwerkdagen"