Limburg

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

De dag staat meestal in het teken van een thema, zoals duurzaamheid, energietransitie, herbestemmen, de Omgevingswet etc.

In de ochtend praten we u bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom (duurzaam) erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen. Daarin komen actuele bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Steunpunt Monumentenzorg Limburg en de Provincie.

In de middag staat o.a. een interessante excursie op het programma. We sluiten altijd af met een netwerkborrel.

Het definitieve programma met onderwerp en sprekers volgt binnenkort op deze website. 

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Limburg en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Limburgse erfgoedcollega’s!

Wanneer en waar?

Donderdag 10 oktober te Maastricht

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

Na aanmelding krijgt u toegang tot de Mijn Omgeving van de ErfgoedAcademie. 

"altijd op de mooiste plekken in de provincie"