HomeOpleidingsaanbod Actualiteiten & Ontwikkelingen Limburg

Actualiteiten & Ontwikkelingen Limburg

Op donderdagochtend 18 november van 9:00-13:00 uur organiseert de ErfgoedAcademie samen met het Steunpunt Archeologie & Monumentenzorg Limburg, provincie Limburg, RCE en NRF de Actualiteiten & Ontwikkelingen-dag 2021 in Limburg. We hopen elkaar na lange tijd weer fysiek te kunnen ontmoeten en inspiratie op te doen van interessante sprekers en van elkaar.

Thema

De dag zal in het teken staan van de opgaven van klimaatverandering en klimaatadaptatie in de regio Limburg. We kunnen twee kanten op: 1) klimaatadaptatie onderzoeken met betrekking tot het (afvoeren/herbergen/vasthouden van) water, gezien de recente actualiteit, of 2) het (maken van gemeentelijk beleid m.b.t. het) plaatsen van zonnepanelen op erfgoed. 

A&O-dag nieuwe stijl: wat kun je verwachten?

De A&O-dagen, van oudsher georganiseerd door de ErfgoedAcademie, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Steunpunten, provincies en het Restauratiefonds, worden in een nieuw jasje gestoken. Dit najaar organiseren deze partners daarom een viertal pilots: in Limburg, Noord-Holland, Utrecht en een regiobijeenkomst in het noorden. Elke pilot wordt een interactieve bijeenkomst waar we onder leiding van een docent van de ErfgoedAcademie mét elkaar en ván elkaar gaan leren, aan de hand van een dagprogramma vol lokale actualiteit. Op basis van de ervaringen in de pilotbijeenkomsten door alle partners komt de ErfgoedAcademie tot een advies voor de organisatie van de A&O dagen in de toekomst. Dankzij een bijdrage van de RCE is deelname dit jaar gratis. 

Voor wie?

De A&O dag, die dit jaar een ochtend zal beslaan, is gericht op alle gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij erfgoedvraagstukken. Nodig dus vooral ook uw collega’s uit!

Locatie

De locatie van de bijeenkomst volgt binnenkort. Wij zien er naar uit u op 18 november te ontmoeten!

Coronamaatregelen

Vanaf 25 september vragen onze vergader- en cursuslocaties alle gasten bij binnenkomst naar een geldig coronatoegangsbewijs. Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruikmaken van een toegangstest, niet ouder dan 24 uur. Dit geldt dus ook voor besloten evenementen. Wij vragen u dan ook een coronatoegangsbewijs of toegangstest mee te nemen naar een cursus of evenement op locatie en bij binnenkomst te tonen.