HomeOpleidingsaanbod Actualiteiten & Ontwikkelingen Noord-Holland

Actualiteiten & Ontwikkelingen Noord-Holland

Op dinsdagochtend 26 oktober, 9:00-13:30 uur, organiseert de ErfgoedAcademie samen met het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland, provincie Noord-Holland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Restauratiefonds de Actualiteiten & Ontwikkelingen dag 2021 in Noord-Holland. We hopen elkaar na lange tijd weer fysiek te kunnen ontmoeten en inspiratie op te doen van interessante sprekers én van elkaar.

Thema: duurzame leefomgeving

De ochtend staat in het teken van ruimtelijke ontwikkelingen in relatie tot erfgoed. Dit laten we zien aan de hand van inbreiding en verdichting van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Hoe kunnen we binnen de huidige woningbouwopgave de kwaliteiten van bestaande wijken in stand houden, juist ook als die wijk geen monumentale bescherming geniet? Hoe breng je die kwaliteiten in beeld en wat zijn goede en slechte oplossingen? En kan deze aanpak ook gelden voor ruimtelijke ontwikkelingen in de minder stedelijke omgeving?

Programma 

In het programma belichten we verschillende kanten, zoals de positie van het Rijk, de eigenaar en de gemeente. Sprekers zijn onder meer Anita Blom (RCE), Jeroen Schilt (Bureau Monumenten en Archeologie Amsterdam) en Willemijn Enders en Hardy de Graaf, stedebouwkundigen bij de gemeente Haarlem. De bijeenkomst staat onder leiding van Dorine van Hoogstraten, adjunct-directeur Mooi-Noord Holland.

Voor wie? 

De A&O dag, die dit jaar een ochtend zal beslaan, is gericht op alle gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij erfgoedvraagstukken. Nodig dus vooral ook uw collega’s uit!

Locatie 

De A&O dag zal plaatsvinden in het Van Eesteren Museum op de nieuwe locatie aan de Sloterplas in Amsterdam. In 1939 tekende Cornelis van Eesteren al een paviljoen op precies deze locatie. In gedachten zag hij er Amsterdammers flaneren van het paviljoen aan de Oostoever naar het paviljoen aan de Noordzijde. Vanaf deze plek worden de tradities, kwaliteiten en ontwikkelingskansen van de Westelijke Tuinsteden gedeeld.

Coronamaatregelen

Vanaf 25 september vragen onze vergader- en cursuslocaties alle gasten bij binnenkomst naar een geldig coronatoegangsbewijs. Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruikmaken van een toegangstest, niet ouder dan 24 uur. Dit geldt dus ook voor besloten evenementen. Wij vragen u dan ook een coronatoegangsbewijs of toegangstest mee te nemen naar een cursus of evenement op locatie en bij binnenkomst te tonen.

Kosten

Dankzij een bijdrage van de RCE is deelname dit jaar gratis.

Wij zien er naar uit u op 26 oktober te ontmoeten!