Overijssel

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

De impact van erfgoed op mens en maatschappij in Overijssel is het thema van de dag. Het definitieve programma volgt.

We praten we u bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom (duurzaam) erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen. Daarin komen actuele bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Oversticht en de Provincie aan bod.

Ook staat er een interessante excursie op het programma. We sluiten altijd af met een lunch of een netwerkborrel.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor iedereen (ambtenaren, aannemers, adviseurs, architecten, projectontwikkelaars etc, die werkzaam zijn in de provincie Overijssel en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met vakgenoten. 

Wanneer en waar?

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2019 bij de Hadassahoeve te Ane. 

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

Na aanmelding krijgt u toegang tot de Mijn Omgeving van de ErfgoedAcademie. 


"In 1 dag weer bijgepraat met collega's"