Zeeland

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

De dag staat in het teken Erfgoed en toerisme. Erfgoed beleefbaar maken voor iedereen. Met dit thema sluiten we aan bij het coalitieprogramma 'Samen verschil maken' van de provincie Zeeland.
Verder praten we u bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom dit thema, maar ook andere cultuurhistorische- en ruimtelijke ontwikkelingen. Er zijn o.a. actuele bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds,  Erfgoed Zeeland en de provincie. 

In de middag staat ook o.a. een interessante excursie op het programma. We sluiten altijd af met een netwerkborrel.
Uiterlijk eind augustus publiceren we het volledige programma op deze pagina.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Zeeland en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, toerisme, ruimtelijke ordening, ontwikkeling, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Zeeuwse erfgoedcollega’s!

Wanneer en waar?

Donderdag 24 oktober 2019. Locatie is nog niet bekend. 

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

Na aanmelding krijgt u toegang tot de Mijn Omgeving van de ErfgoedAcademie. 


"altijd goede thema's die spelen in de provincie"