HomeOpleidingsaanbod Actualiteiten & Ontwikkelingen Noord-Nederland

Actualiteiten & Ontwikkelingen Noord-Nederland

Op dinsdag 30 november, 9:30-17:00 uur bent u van harte uitgenodigd voor de Actualiteiten & Ontwikkelingen dag 2021. Dit jaar doen we het wat anders dan u gewend bent en experimenteren we met een gezamenlijke A&O dag voor de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. We hopen elkaar na lange tijd weer fysiek te kunnen ontmoeten en inspiratie op te doen van interessante sprekers en van elkaar. Zet de datum alvast in uw agenda! Deelname is dankzij een bijdrage van de RCE dit jaar gratis.

Thema

De A&O dag zal in het teken staan van een duurzame toekomst voor religieus erfgoed. Om het programma nader invulling te geven, willen we u graag een paar vragen stellen.

Waar wilt ú het 30 november over hebben?

A&O-dag nieuwe stijl: wat kunt u verwachten?

De A&O dagen, van oudsher georganiseerd door de ErfgoedAcademie, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Steunpunten, provincies en Restauratiefonds, worden in een nieuw jasje gestoken. Dit najaar organiseren deze partners daarom vier pilotbijeenkomsten. In Groningen, Friesland en Drenthe organiseert de ErfgoedAcademie één regiobijeenkomst, in samenwerking met o.a. Steunpunt Monumentenzorg Fryslân, Libau Steunpunt Cultureel Erfgoed en Steunpunt Erfgoed Drenthe.

Elke pilot wordt een interactieve dag waarop we onder leiding van een docent van de ErfgoedAcademie mét elkaar en ván elkaar gaan leren, aan de hand van een dagprogramma vol lokale actualiteit, die mede door u wordt ingebracht. Op basis van de ervaringen komt de ErfgoedAcademie tot een advies voor de organisatie van de A&O dagen in de toekomst.

Voor wie?

De A&O dagen zijn dit jaar specifiek gericht op alle gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij erfgoedvraagstukken. Nodig dus vooral ook uw collega’s uit!

Locatie

De Kruiskerk te Buitenpost

Coronamaatregelen

Vanaf 25 september vragen onze vergader- en cursuslocaties alle gasten bij binnenkomst naar een geldig coronatoegangsbewijs. Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruikmaken van een toegangstest, niet ouder dan 24 uur. Dit geldt dus ook voor besloten evenementen. Wij vragen u dan ook een coronatoegangsbewijs of toegangstest mee te nemen naar een cursus of evenement op locatie en bij binnenkomst te tonen.

Kosten

Dankzij een bijdrage van de RCE is deelname dit jaar gratis.