HomeOpleidingsaanbod Webinar: Behoud je kerkgebouw

Webinar: Behoud je kerkgebouw

Op 13 oktober (en 1 of 3 december) is de cursus Behoud je kerkgebouw. Tijdens deze cursus leert u wat de mogelijkheden zijn van meervoudig gebruik naast de eredienst en krijgt u handvatten om dit toe te passen op uw eigen situatie. Dit webinar is een introductie op deze cursus.

Sander Ummelen (bureau Waardengedreven) is één van de experts tijdens de cursusdag. Hij heeft de afgelopen tijd veel met kerkbesturen gesproken over de betekenis van (kerk)gemeenschappen. Welke betekenis wil je hebben voor de maatschappij en welke waarden wil je uitstralen.  

Gedeelde waarden zijn het startpunt voor betere organisaties. Beginnen met een eerlijk gesprek over de betekenis, geloofwaardigheid en concretisering van die waarden is essentieel. Dus wanneer u overweegt om het kerkgebouw voor meerdere doelen te gebruiken begint het bij dit eerlijke gesprek! Wat is het merk van uw kerk? Wie bent u, wie wilt u zijn en wat zijn de mogelijkheden? In deze webinar zal Sander u vertellen hoe u een dergelijk gesprek kunt starten.

Wat bereikt u met dit webinar?

Het webinar geeft inzicht in de cursus als totaal en specifiek in het belang van het ‘eerste eerlijke gesprek’ als stap 1 in de verkenning van meervoudig gebruik van uw kerkgebouw.

Programma

Donderdag 4 juni 2020  

  • Aanvang 10.00 uur. Inloop vanaf 09.45 uur; 
  • Welkom, introductie op de cursus en inventariseren voorkennis deelnemers;
  • Theoretisch deel door Sander Ummelen ‘Wat voor kerk wilt u zijn?’;
  • Vragenronde (tijdens lezing kunnen vragen gesteld worden in de chat) en afsluiting (11.00 uur).

Voor wie?

De webinar is  een introductie op de cursus Behoud je kerkgebouw en is bestemd voor iedereen, die betrokken is bij nieuw gebruik van kerkgebouwen, zoals kerkeigenaren, kerkbesturen, kerkrentmeesters, kosters, vrijwilligers en erfgoedprofessionals.

Door wie?

De webinar wordt verzorgd door Jorien Kranendijk, docent ErfgoedAcademie, en expert Sander Ummelen, eigenaar van bureau Waardengedreven.

Wanneer?

Donderdag 4 juni.  De sessie duurt maximaal 1 uur.

Praktisch

Voor onze webinars maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link en een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te kunnen nemen.


"Leerzaam en oogopenende cursus"

Docenten

Jorien Kranendijk
RCE Toekomst Religieus Erfgoed
Sander Ummelen
Waarden gedreven