HomeOpleidingsaanbod Behoud van interieurs (praktijkbijeenkomst)

Behoud van interieurs (praktijkbijeenkomst)

Deze praktijkbijeenkomst is de laatste bijeenkomst van de cursus Behoud van Interieurs. 

In het voorjaar zijn twee inhoudelijke webinars gegeven op 18 juni en 25 juni. De praktijkbijeenkomst vindt plaats op 27 oktober. Na een herhaling op hoofdlijnen van de belangrijkste inhoudelijke kennis van de webinars ligt de focus in de bijeenkomst op de toepassing in de praktijk. U kunt ook deelnemen als u de inhoudelijke webinars niet of maar gedeeltelijk hebt gevolgd. De inhoud hiervan wordt kort herhaald. 


Deze praktijkbijeenkomst helpt u inzicht te krijgen in monumentale interieurs en de voorraad en conditie ervan. U gaat aan de slag met handvatten voor het maken van een stappenplan gericht op monumentale interieurs in uw eigen praktijk. Door uw kennis te delen met eigenaren en een stappenplan te maken, zullen eigenaren meer het belang en de waarde van hun monumentale interieur inzien. 

Welke onderwerpen komen aan bod? 

  • Een terugblik op de inhoud van de webinars: hoe bepaal je de economische waarde van erfgoed, wat zijn monumentale interieurs, wanneer is iets een interieurensemble, de verschillen tussen beide begrippen en de verscheidenheid ervan 
  • Inzicht in de verwachte hoeveelheid waardevolle monumentale interieurs in Nederland en waar zich die zoal bevinden.  
  • Lopende en reeds uitgevoerde inventarisatieprojecten.  
  • Ervaringen uit de erfgoedpraktijk van gemeente en eigenaar 
  • Zelf aan de slag met een stappenplan voor beleidsvorming met als doel meer inzicht in monumentale interieurs en/of de dialoog met de eigenaar.  

Wat bereikt u met deze praktijkbijeenkomst?   

  • U leert op hoofdlijnen hoe u meer informatie verkrijgt over waardevolle interieurs en interieurelementen in uw eigen (werk)omgeving 
  • U krijgt inzicht in de verwachte hoeveelheid monumentale interieurs in Nederland en in uw eigen gemeente 
  • U krijgt handvatten om te komen tot een stappenplan voor beleidsvorming en behoud van interieurs.  
  • U krijgt een rondleiding in de cursuslocatie, die een goed voorbeeld is van een interieurensemble.  
  • Uitbreiding van uw netwerk.  

Voor wie? 

Ambtenaren van gemeentes, provincies en rijksoverheid, maar ook adviseurs, architecten, makelaars en eigenaren die kennis willen opdoen over monumentale interieurs, zowel beleidsmatig als uitvoerend.  

Wanneer en waar?

27 oktober van 09.00 uur - 12.30 uur of van 13.00 uur – 16.30 uur in de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude, Utrecht.

Kosten

De kosten voor de praktijkbijeenkomst (ochtend of middag) bedragen €195 (excl. BTW) inclusief koffie, thee, lunch of koffie, thee, borrel.

Docenten en experts

De bijeenkomst wordt gegeven door expert Harrie Schuit, interieurspecialist bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Jolka Jacobs, trainer & adviseur Hoofdzakelijk. 


"Een introductie op historische interieurs"