Limburg (24 oktober 2017)

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in een aantal verschillende provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met het provinciale Steunpunt monumentenzorg.

Programma

Samenwerken aan erfgoed en omgevingskwaliteit! Dat is het thema van de dag die wordt georganiseerd in het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve (Valkenburg). In de ochtend praten we u bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen. Met bijdragen van onder andere de Rijksdienst, het Restauratiefonds, de Provincie en het Huis voor de Kunsten Limburg.

In de middag worden we onder andere rondgeleid op het historische landgoed en wordt u meegenomen in het bouwproces van het paviljoen en de renovatie van de kasteelhoeve. De eigen, uitgestrekte parken, baroktuinen, boerenkruidentuin, fruitarboretum, rozenhof en wijngaard maken Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht.

Het dagprogramma kunt u hiernaast downloaden. 

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Limburg en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Maar ook leden die actief zijn bij een welstands- of monumentencommissie zijn van harte uitgenodigd.  Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Limburgse erfgoedcollega’s!

Waar en wanneer?

24 oktober 2017 in Château St. Gerlach te Valkenburg

Kosten

De kosten voor een cursusdag bedragen Euro 150,00 per persoon.
Dit is inclusief koffie/thee, lunch, excursie en een drankje na afloop.

"Altijd fijn om collega's uit de provincie te spreken"
Gemiddeld waarderingscijfer8
Voor wie
Erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Limburg en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's.
Aantal dagen
1 dag
Datum
24 oktober 2017
Tijden
09:00 - 16:30 uur
Locatie
St. Gerlach Paviljoen te Valkenburg
Kosten
€ 150,00 per persoon
Organisatie
Maartje Voskuilen
Vragen?

Maartje Voskuilen
Planning & organisatie

Tel: (088) 2539080Stuur een e-mail
Pagina delen: