Drenthe

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in 11 provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met de provinciale Steunpunten monumentenzorg. Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Drentse erfgoedcollega’s!

Dagprogramma

De dag staat in het teken van Duurzaamheid en erfgoed

In de ochtend praten we u bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom (duurzaam) erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen (routekaart, klimaattafel etc). Met bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Steunpunt Erfgoed Drenthe en de Provincie.

In de middag staat o.a. een interessante excursie op het programma in en rond de voormalige Rijksluchtvaartschool en gaan we samen aan de slag tijdens een workshop.
We sluiten altijd af met een netwerkborrel.  

Hier treft u het dagprogramma

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle professionals, werkzaam in de provincie Drenthe en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Drentse erfgoedcollega’s! 

Wanneer en waar?

21 mei 2019 in de voormalige Rijksluchtvaartschool te Eelde

Kosten

De kosten bedragen € 150,00 inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

U krijgt na aanmelding toegang tot de Mijn Omgeving van de Erfgoedacademie. 

"Goede thema's en een leuke netwerkdag"