HomeOpleidingsaanbod Erfgoed en financiën

Erfgoed en financiën

Deze online cursus bestaat uit drie online bijeenkomsten op 4 en 30 maart.


Financiering is een onmisbaar aspect bij het instandhouden van erfgoed. Het vraagt om gedegen kennis van de mogelijkheden, zeker wanneer er ook nog sprake is van herbestemmen en verduurzamen. In deze cursus zetten we de financiële mogelijkheden voor u op een rij.

U krijgt antwoord op vragen als: Zijn er subsidiemogelijkheden en/of financieringsmogelijkheden? Kunnen er meerdere regelingen ‘gestapeld’ worden? Wat houdt de nieuwe woonhuissubsidieregeling voor rijksmonumenten in, Hoe zit het met de exploitatie van het monument? Welke factoren zijn bepalend voor het bepalen van de financiële waarde van een monument? Welke andere ‘financierings’mogelijkheden zijn er? Hoe moet de financiering van het restant geregeld worden? Tijdens de dag is uitgebreid tijd om enkele casussen te maken en te bespreken. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, opdat u nog beter de eigenaar kunt adviseren.

Welke onderwerpen komen onder meer aan bod?

  • subsidieregelingen: u kent de regelingen die van toepassing zijn op monumenten;
  • financieringsmogelijkheden: u kent financieringsmogelijkheden, specifiek voor monumenten;
  • andere financieringsbronnen (nationaal – internationaal) en nieuwe vormen van financiering (zoals crowdfunding): u krijgt zicht op alternatieve financieringsbronnen;
  • vastgoedrekenen en monumenten: u krijgt inzicht in de factoren die de financiële waarde van een monument bepalen;
  • learning by doing: u gaat (samen) rekenen aan monumenten en past de aangeboden theorie toe in uw eigen praktijk.

Wat bereikt u met deze cursus:

Na het volgen van de cursus heeft u inzicht in de financiële waardering van monumenten en kunt u de eigenaar/initiatiefnemer van een monument beter advies geven over financieringsmogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die (financieel) advies aan eigenaren van monumenten geeft.

Wanneer?

Deze cursus is online en bestaat uit drie interactieve bijeenkomsten op donderdag 4 maart van 10.30 - 12.00 uur en 13.00 - 14.30 uur en op dinsdag 30 maart 2020 van 10.30 - 12.00 uur.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 325,00 (excl. 21% btw) per persoon.

Praktisch

Voor onze online bijeenkomsten maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.

"Leerzame cursus met veel mogelijkheid tot toelichting, overleg en nadere vragen"

Docenten

Ina Roeterdink
Nationaal Restauratiefonds Relatiemanager
Barend Jan Schrieken
NV Bergkwartier