HomeOpleidingsaanbod Erfgoed en Financiën voorjaar 2022

Erfgoed en Financiën voorjaar 2022

Erfgoed en financiën 


Deze cursus Erfgoed en financiën wordt op locatie gegeven bij het Nationaal Restauratiefonds te Amersfoort.

Financiering is een onmisbaar aspect bij het instandhouden van erfgoed. Het vraagt om gedegen kennis van de mogelijkheden, zeker wanneer er ook nog sprake is van herbestemmen en verduurzamen. In deze cursus zetten we de financiële mogelijkheden voor u op een rij.

U krijgt antwoord op vragen als: Zijn er subsidiemogelijkheden en/of financieringsmogelijkheden? Kunnen er meerdere regelingen ‘gestapeld’ worden? Wat houdt de nieuwe woonhuissubsidieregeling voor rijksmonumenten in, Hoe zit het met de exploitatie van het monument? Welke factoren zijn bepalend voor het bepalen van de financiële waarde van een monument? Welke andere ‘financierings’mogelijkheden zijn er? Hoe moet de financiering van het restant geregeld worden? Tijdens de dag is uitgebreid tijd om enkele casussen te maken en te bespreken. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, opdat u nog beter de eigenaar kunt adviseren.

Welke onderwerpen komen onder meer aan bod?

  • subsidieregelingen: u kent de regelingen die van toepassing zijn op monumenten;
  • financieringsmogelijkheden: u kent financieringsmogelijkheden, specifiek voor monumenten;
  • andere financieringsbronnen (nationaal – internationaal) en nieuwe vormen van financiering (zoals crowdfunding): u krijgt zicht op alternatieve financieringsbronnen;
  • vastgoedrekenen en monumenten: u krijgt inzicht in de factoren die de financiële waarde van een monument bepalen;
  • learning by doing: u gaat (samen) rekenen aan monumenten en past de aangeboden theorie toe in uw eigen praktijk.

Wat bereikt u met deze cursus:

Na het volgen van de cursus heeft u inzicht in de financiële waardering van monumenten en kunt u de eigenaar/initiatiefnemer van een monument beter advies geven over financieringsmogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die (financieel) advies aan eigenaren van monumenten geeft.

Wanneer?

Medio februari 2022.

Aanmelden

U kunt zich nog niet aanmelden. Maar u kunt hier uw interesse kenbaar maken voor ons cursusaanbod van 2022. Nadere informatie over de cursussen wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Kosten

Nader te bepalen.

Coronamaatregelen 

Vanaf 25 september vragen onze vergader- en cursuslocaties alle gasten bij binnenkomst naar een geldig coronatoegangsbewijs. Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruikmaken van een toegangstest, niet ouder dan 24 uur. Dit geldt dus ook voor besloten evenementen. Wij vragen u dan ook een coronatoegangsbewijs of toegangstest mee te nemen naar een cursus of evenement op locatie en bij binnenkomst te tonen.

"Leerzame cursus met veel mogelijkheid tot toelichting, overleg en nadere vragen"