HomeOpleidingsaanbod ErfgoedOntmoeting

ErfgoedOntmoeting

Twee keer per jaar organiseren we een ErfgoedOntmoeting. Met deze ‘Ontmoetingen’ bieden we onze leden een moment om elkaar (weer) te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen. 

Waar en wanneer?

18 januari 2019 van 13:00 - 16:30 uur in de Observant in Amersfoort. 

Programma

We starten de middag met de afsluiting van de leergang ErfgoedFilosofie 2018/19 met een Openbaar Dispuut waar een aantal nieuwe leden hun Meesterwerken presenteren.

Na de pauze volgt een lezing met als thema: Interventie ethiek ‘een dilemma vraagt om een keuze, niet om meer kennis’ en wordt uitgesproken door Frank Strolenberg van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Het programma start om 13.00 uur, we sluiten om 16.30 uur af met een borrel. 

Schrijf nu alvast in, het definitieve programma ontvangt u begin januari. 

Terugblik

Onder de naam ‘Erfgoedontmoeting’ organiseert de ErfgoedAcademie twee keer per jaar een ontmoeting van/voor ErfgoedAcademie-leden (met het behalen van het certificaat van de cursus Erfgoedfilosofie wordt men lid van de erfgoedacademie) rond een specifiek erfgoedthema. Het doel van deze ontmoetingen is tweeledig: het onder de aandacht brengen van vakinhoudelijke ontwikkelingen en een moment voor leden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en het eigen denken aan te scherpen.

"Leuk om iedereen weer te Ontmoeten"

Docenten

Erik Boers
Het Nieuwe Trivium