HomeOpleidingsaanbod ErfgoedOntmoeting

ErfgoedOntmoeting

Twee keer per jaar organiseren we een ErfgoedOntmoeting. Met deze ‘Ontmoetingen’ bieden we onze leden een moment om elkaar (weer) te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen. Het doel van deze ontmoetingen is tweeledig: het onder de aandacht brengen van vakinhoudelijke ontwikkelingen en een moment voor leden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en het eigen denken aan te scherpen.

ErfgoedOntmoeting 12 november 2021

Deze ‘Ontmoeting’ is altijd een feestelijk moment in het jaar. Op die dag vindt de publieke afsluiting van de Leergang Erfgoedfilosofie plaats, waarmee we weer 12 nieuwe Alumni mogen verwelkomen. Daarnaast is er de jaarlijkse ErfgoedAcademielezing.

We zijn heel blij dat Dr. Elyze Storms-Smeets dit jaar deze lezing zal uitspreken onder de titel: Erfgoed en ruimte ... en maatschappij! Elyze is historisch geograaf en senior adviseur erfgoed. Ze werkt bij het Gelders Genootschap en is buitengewoon Universitair Hoofd Docent voor cultureel erfgoed en ruimtelijke participatieve ontwikkeling aan Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met de gemeente Westerveld.

De middag is van 13.00 - 17.00 uur met aansluitend een borrel en wordt gehouden in Societeit de Vereeniging te Utrecht. Het programma treft u hier.  U kunt zich hier AANMELDEN


Terugblik 17 januari 2020

Locatie: Villa Jongerius te Utrecht

Deze ErfgoedOntmoeting opende met een Openbaar Dispuut aan de hand van presentaties van 3 nieuwe Erfgoedacademieleden:  Isabel van Lent, Gertjan de Boer en Yvonne Boonstra. 

Vervolgens werd de lezing uitgesproken door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) met als thema: De relatie tussen architectuur en erfgoed; een beschouwing, met aansluitend een verdiepend gesprek onder leiding van Erik Boers. 

Hieronder een kort filmpje met een samenvatting van de bijeenkomst. 

Terugblik 13 juni

Klik op de foto voor een korte terugblik van de bijeenkomst op donderdag 13 juni waar het afscheid centraal stond van Fons Asselbergs en Monique Eerden. Bas Heijne sprak de ErfgoedLezing uit met als titel: "Erfgoed als opdracht". 

 


Terugblik voorgaande jaren

Klik hier voor een terugblik naar eerdere bijeenkomsten.


"Leuk om iedereen weer te ontmoeten"