HomeOpleidingsaanbod Intervisie en oefenen vrije kunsten

Intervisie en oefenen vrije kunsten

Speciaal voor de alumni van de leergang ErfgoedFilosofie van de ErfgoedAcademie organiseren we tweemaal per jaar een cursusdag ‘Intervisie en oefenen in de Vrije Kunsten’. Deze dag is erop gericht elkaar in de dagelijkse praktijk te ondersteunen en kennis en vaardigheden uit de cursus toe te passen.

Ditmaal is de bijeenkomst in Gouda, waar alumnus Ruud Hofman ons zal meenemen naar het oudste en meest sfeervolle deel van zijn stad, naar het Weeshuiscomplex.

Het Weeshuisensemble is een verzameling bijzondere historische monumenten die worden omgevormd naar luxe hotel-restaurant en appartementen. De betrokkenheid van de Gouwenaren is enorm en zo’n grootschalige ontwikkeling raakt allerlei facetten. Wat zijn de afwegingen en de juiste beslissingen bij zo’n ingrijpende transformatie? Nieuwsgierig geworden? Ga hier naar de website van het complex. 

De cursusdag is een interactieve samenkomst vol mogelijkheden om vaardigheden uit de leergang Erfgoedfilosofie toe te passen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het is een mix van erfgoed, kennisdeling, interactie en reflectie. De uitvalsbasis is het serene gebouw van de ‘Vergadering van gelovigen’ uit 1897 in Gouda dat herbestemd is tot vergader- en trainingslocatie, geheten ‘Het kantoor van NU’.

PROGRAMMA 15 MAART

Het programma bestaat uit vier onderdelen:

  • In de ochtend staat reflectie op de eigen praktijk centraal, door een begeleide intervisiesessie.
  • Na de lunch bezoeken we het weeshuiscomplex. Projectleider Martin van der Werf (Mei architects and planners) leidt ons rond en gaat in op allerlei aspecten van het toekomstige gebruik van het erfgoed.
  • Vervolgens gaan we aan de slag om onze vaardigheden (Dialectica, Retorica, Grammatica) te trainen.
  • Na de afsluiting is er gelegenheid voor een drankje in de feestzaal van Grand Café Central waar bijzondere wand- en plafonschilderingen van kunstschilder en decorateur Pieter den Besten te zien zijn. 

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA 

Tijd en plaats

15 maart 2019

Kosten

€ 200,- (incl. lunch)

Aantal deelnemers

Minimaal 12 en maximaal 24

Begeleiding

Erik Boers en Liesbeth Theunissen (06) 12412794


"Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen"

Docenten

Erik Boers
Het Nieuwe Trivium