HomeOpleidingsaanbod Intervisie en oefenen vrije kunsten

Intervisie en oefenen vrije kunsten

Speciaal voor de alumni van de leergang ErfgoedFilosofie van de ErfgoedAcademie organiseren we tweemaal per jaar een cursusdag ‘Intervisie en oefenen in de Vrije Kunsten’. Deze dag is erop gericht elkaar in de dagelijkse praktijk te ondersteunen en kennis en vaardigheden uit de cursus toe te passen.

Programma:

Vrijdag 15 maart komen wij bijeen in Gouda. De setting is het kerkgebouw ‘Vergadering van gelovigen’ uit 1897 in Gouda dat herbestemd is tot vergader- en trainingslocatie. Ruud Hofman, beleidsadviseur cultuurhistorie en ruimtelijke kwaliteit bij de gemeente Gouda, is onze gastheer.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

In de ochtend staat reflectie op de eigen praktijk centraal, door een begeleide intervisiesessie.

Na de lunch bezoeken we het weeshuiscomplex aan de Spieringstraat. Dit complex bestaat uit een aantal bijzondere monumenten op de oudste plek van de stad. De kern vormt het voormalige Weeshuis uit 1642, een rijksmonument. De middeleeuwse Jeruzalemkapel met aangebouwde schoolmeesterswoning en de Klaas de Vriesschool met gymnastieklokaal, die stamt uit het eind van de negentiende eeuw (het voormalig streekarchief) maken er deel van uit. Dit alles krijgt een nieuwe bestemming. De ontwikkeling van dit geheel aan oude gebouwen raakt allerlei facetten. Wat zijn de afwegingen en de juiste beslissingen bij deze transformatie?

Tijd en plaats

15 maart 2019

Kosten

€ 200,- (incl. lunch)

Aantal deelnemers

Minimaal 12 en maximaal 24

Begeleiding

Erik Boers en Liesbeth Theunissen (06) 12412794


"Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen"

Docenten

Erik Boers
Het Nieuwe Trivium