HomeOpleidingsaanbod Alumnibijeenkomst

Alumnibijeenkomst

Speciaal voor de alumni van de leergang Erfgoedfilosofie van de Erfgoedacademie organiseren we eenmaal per jaar een cursusdag waarin een bijzondere erfgoedplek centraal staat. Ditmaal is dat Tilburg, een stad vol bijzonder erfgoed. Alumnus Joost Op ’t Hoog is gastheer en hij zal ons introduceren in zijn werkpraktijk. Joost zal ingaan op verschillende herbestemmingsprojecten, waarbij de waarde van erfgoed onder spanning stond.  

De cursusdag is een interactieve samenkomst vol mogelijkheden om vaardigheden uit de leergang Erfgoedfilosofie toe te passen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het is een mix van erfgoed, kennisdeling, interactie en reflectie. We starten in het Paleis-Raadhuis, een voormalig paleis dat in 1935 in art deco-stijl werd vernieuwd. Na de lunch in een eclecticistische woon-winkelpand uit 1885 wandelen we naar de LocHal, waar ooit de locomotieven van de NS werden gerepareerd.

Het programma bestaat uit vier onderdelen:
- In de ochtend staat reflectie op de eigen praktijk centraal, door een begeleide intervisiesessie.
- Na de lunch gaan we naar de LocHal, in december 2019 uitgeroepen tot het mooiste gebouw ter wereld, waar we worden rondgeleid.  
- Vervolgens gaan we daar aan de slag om onze vaardigheden (Dialectica, Retorica, Grammatica) te trainen.
- Na de afsluiting is er gelegenheid voor een drankje in EVE, een polygonale treinloods uit 1938, die door BOEi is omgevormd naar een bijzondere horecalocatie.

Het volledige dagprogramma treft u hier 

Tijd en plaats

Vrijdag 4 september 2020 te Tilburg van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Kosten

€ 200,- (excl. btw & incl. lunch)

Aantal deelnemers

Minimaal 12 en maximaal 24

Begeleiding

Erik Boers en Liesbeth Theunissen (06) 12412794

"Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen"