HomeOpleidingsaanbod Webinar Kansen voor kerken

Webinar Kansen voor kerken

‘Omdenken voor de toekomst’

Het gebruik van kerkgebouwen verandert in de loop der jaren, hun betekenis voor de samenleving blijft. Voor veel mensen zijn kerkgebouwen bakens die de weg wijzen, letterlijk en figuurlijk. Het programma Toekomst Religieus Erfgoed zet zich in voor het behoud van kerkgebouwen. Wat kunnen we leren van de huidige situatie? 

Welke problematiek speelt er?

Op dit moment zitten we midden in het coronatijdperk. We zijn bezig met het inrichten van de 1,5 meter samenleving. Kerken kunnen een plaats zijn voor troost en bezinning, en kunnen ook inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen. Veel sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg- en onderwijssectoren zoeken ruimte. Hier liggen kansen voor kerken, want kerken hebben ruimte. Weten de partijen elkaar echter te vinden? Zoeken ze de kennismaking om de mogelijkheden te verkennen, niet alleen voor nu maar ook voor de langere termijn?

Hoe kan het volgen van dit webinar hierbij helpen?

Tijdens dit webinar vertellen deskundigen vanuit hun praktijk over nieuw ontstane allianties tussen ‘ruimtezoekers en ruimtebieders’.

Wat is het doel van dit webinar?

Inzicht geven in de kansen voor kerken, nu in de 1,5 meter samenleving en ook voor daarna.

Welke onderwerpen komen aan bod?

De aanpak van de Laurenskerk Rotterdam: wat is ons aanbod? De aanpak van X11: wat zoeken we? En hoe kan een succesvolle samenwerking ontstaan?

Wat leert u in dit webinar?

U leert van inspirerende voorbeelden, u herkent kansen en mogelijkheden bij gebruik van uw kerkgebouw, u vergroot uw netwerk.

Voor wie?

  • Kerkbesturen, kerkrentmeesters, parochiebesturen, beherende stichtingen en andere eigenaren of beheerders van (monumentale kerken) van elke omvang, denominatie, status en periode;
  • Beheerders van kerkgebouwen (kosters);
  • Vrijwilligers werkzaam in religieus erfgoed
  • Professionals, werkzaam in erfgoed of andere sector, zoals onderwijs, zorg, horeca, cultuur, universiteit

Door wie?

Dit webinar is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerken (VBMK) en maakt onderdeel uit van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed.

Dit webinar wordt verzorgd door docent Jorien Kranendijk (RCE) en experts Frank Michielsen (directeur Laurenskerk Rotterdam) en Jeppe den Uijl (of collega’s) van X11media en vormgeving.

Wanneer?

Vrijdag 9 oktober van 14.00 - 15.30 uur. 

Het webinar Kerkenvisies is op 5 november. Kijk hier voor meer info

Kosten

De kosten voor dit webinar zijn € 25,00 excl. 21% btw) per deelnemer.

Praktisch

Voor onze webinars en online cursussen maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.