HomeOpleidingsaanbod Webinar: Kerken en duurzaamheid

Webinar: Kerken en duurzaamheid

Over energiebesparende mogelijkheden en maatregelen

Een duurzame toekomst voor kerkgebouwen gaat niet alleen over waardering en betrokkenheid, maar zeker ook over ‘technische’ duurzaamheid van kerkgebouwen. Energiebesparende maatregelen bespaart in kosten en draagt bij aan de klimaatopgave. Belangrijk hierbij is ook welke mogelijkheden een kerkgebouw biedt. Welke ruimte biedt het exterieur en het interieur van het gebouw, welke slimme oplossingen zijn te bedenken? 

Marc Stappers (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) presenteert over de duurzame mogelijkheden. Robin Koot (projectleider Oostkerk in Middelburg) vertelt over de aanpak van de verduurzaming van dit prachtige top 100 monument.

Voor wie?

Kerkbesturen, kerkbeheerders, kerkrentmeesters, vrijwilligers, erfgoedambtenaren en anderen, betrokken bij/met toekomst van religieus erfgoed

Wanneer?

Dit webinar vindt plaats op vrijdag 24 juni van 10.00 -11.30 uur. 

ZOOMLINK:

https://us02web.zoom.us/j/81602356035?pwd=dWxaR1pabjVnMmZvNE4wSlk2M2puZz09

Meeting ID: 816 0235 6035
Passcode: 244152

Kosten

Deelname is gratis. Deze webinars zijn mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en VBMK (Vereniging Beheerders Monumentale Kerken). 

In de maand juni organiseert de ErfgoedAcademie in samenwerking met de VBMK een drietal webinars. Kijk ook naar Kerken: Financiele Waardering en fiscaliteiten en Samen kerken in kerken.

Praktisch

Voor onze online bijeenkomsten maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.

Aanmelden

U kunt zich via de onderstaande knop inschrijven.

Docenten

Jorien Kranendijk
RCE Toekomst Religieus Erfgoed