Limburg

De netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen organiseren we in een aantal verschillende provincies, veelal op een bijzondere locatie in de provincie. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het uitwisselen van die kennis is wellicht nog belangrijker. Tijdens deze dag praten we u bij over de landelijke en regionale actualiteiten en ontwikkelingen, en er is ook gelegenheid om feedback te geven vanuit de praktijk. Het programma komt tot stand in samenwerking met het provinciale Steunpunt monumentenzorg.

Programma

De dag staat in het teken van 'Archeologie en de beleving van Erfgoed. 

In de ochtend praten we u verder bij over landelijke en regionale thema's die spelen rondom erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkelingen. Met bijdragen van onder andere de Rijksdienst, Restauratiefonds, Steunpunt, Gemeente en de Provincie.

In de middag staat een interessante excursie op het programma. We sluiten altijd af met een netwerkborrel. 

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle erfgoedprofessionals, werkzaam in de provincie Limburg en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema's in uw provincie (zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap, etc.). Maar ook leden die actief zijn bij een welstands- of monumentencommissie zijn van harte uitgenodigd.  Het is dé gelegenheid om kennis en ervaringen te delen met uw Limburgse erfgoedcollega’s!

Waar en wanneer?

6 november 2018 in het Archeologisch depot te Heerlen

Kosten

De kosten voor een cursusdag bedragen Euro 150,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch, excursie en een drankje na afloop.

"Altijd fijn om collega's uit de provincie te spreken"