HomeOpleidingsaanbod Webinar Meervoudig gebruik van kerkgebouwen

Webinar Meervoudig gebruik van kerkgebouwen

De cursus Behoud je Kerkgebouw is een combinatie van 2 webinars (2 en 6 oktober) en een 2 praktijkbijeenkomsten (13 oktober en 1 december).  Maar u kunt de webinars ook los volgen. Deze zijn gratis toegankelijk.Tijdens de webinar vertelt Ron Verduijn (architect en eigenaar van buro Stiel) over de gebruiksmogelijkheden van een kerk. In hoeverre een kerkgebouw geschikt is voor nevengebruik is afhankelijk van verschillende zaken: de grootte, de indeling, de denominatie, monumentenstatus, plek in stad of dorp, enz. Het is verstandig om eerst te verkennen wat de gebruiks(on)mogelijkheden zijn. Ron Verduijn vertelt u over zijn ervaringen.

Jeroen Geerdink (eigenaar Inlocus) begeleidt projecten die alles te maken hebben met het verbeteren van maatschappelijke vitaliteit en verduurzamen van lokale voorzieningen en economie. Zijn kennis kunt u inzetten bij het doen van verkenning van de ‘markt’: wat wil de omgeving en hoe kan het kerkgebouw hiervoor ingezet worden.

Praktisch

Voor onze webinars en online cursussen maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.


Overige webinars

Webinar 2: Meervoudig gebruik binnen uw eigen kerk (meer info)

Docenten

Jorien Kranendijk
RCE Toekomst Religieus Erfgoed