HomeOpleidingsaanbod Webinar: Samen kerken in kerken

Webinar: Samen kerken in kerken

Over samenwerking met internationale en migrantenkerken

Het kerkbezoek bij traditionele Nederlandse kerken loopt al een tijd terug. Haaks op deze ontwikkeling staat de groei van internationale en migrantenkerken. Wat betekent die ontwikkeling voor enerzijds voor de bestaande kerkgenootschappen en anderzijds de nieuwe kerkgemeenschappen? Wat is nodig om die samenwerking te verbeteren? 

Gaetan Mbwete van SKIN (Samen Kerk in Nederland), Rian Schonkeren van het Fatima Huis in Weert en Moralis Wijnstein van Victory Outreach in Eindhoven vertellen over hun ervaringen.

Voor wie?

Kerkbesturen, kerkbeheerders, kerkrentmeesters, vrijwilligers, erfgoedambtenaren en anderen, betrokken bij/met toekomst van religieus erfgoed

Wanneer?

Dit webinar vindt plaats op vrijdag 17 juni van 10.00 -11.30 uur. 

Zoomlink

Join Zoom Meeting 17 juni | van 10.00 -11.30 uur (inloop 09.45 uur).

https://us02web.zoom.us/j/88347816461?pwd=MW9TN1REQ1JMaHlsaWpXd2QzR1d1Zz09

Meeting ID: 883 4781 6461

Passcode: 251903

Kosten

Deelname is gratis. Deze webinars zijn mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en VMBK (Vereniging Beheerders Monumentale Kerken). 

In de maand juni organiseert de ErfgoedAcademie in samenwerking met de VBMK een drietal webinars. Kijk ook naar Kerken: Financiele Waardering en fiscaliteiten en Kerken en Duurzaamheid.

Praktisch

Voor onze online bijeenkomsten maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.

Aanmelden

U kunt zich via de onderstaande knop inschrijven.

Docenten

Jorien Kranendijk
RCE Toekomst Religieus Erfgoed