ErfgoedOntmoeting

Een keer per jaar organiseren we een gratis ErfgoedOntmoeting. Hier kunnen alle leden en alumni elkaar (weer) ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen. Daarnaast nodigen we altijd een interessante spreker uit om de Erfgoedlezing uit te spreken.

Leergang 2018

Alle informatie op een rij

De ErfgoedOntmoeting wordt jaarlijk georganiseerd en is alleen bestemd voor alumni van de Leergang ErfgoedFilosofie.

Startdatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Medewerker gemeente, rijk of provincie
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseur
  • Eigenaar
  • Overige professional
Docent
Erik Boers

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op

Waarom deze cursus?

  • Ontmoet andere alumni van de Leergang
  • Wissel ervaringen en kennis met elkaar uit
  • Wees op de hoogte van het laatste erfgoednieuws
Klas
Hans Mommaas

Wat kan ik verwachten van deze dag?

De ErfgoedOntmoeting is elk jaar weer een feestelijk moment. Op deze bijeenkomst sluiten we de Leergang Erfgoedfilosofie af, en verwelkomen we nieuwe alumni. Ook organiseren we de jaarlijkse ErfgoedAcademielezing, waar je je kennis kunt opfrissen. 

De ErfgoedOntmoeting heeft 2 doelen. Je wordt op de hoogte gebracht van vakinhoudelijke ontwikkelingen én het is een moment voor leden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en het eigen denken aan te scherpen. Een gezellige en leerzame bijeenkomst die je niet mag missen dus!

Programma 4 november 2022

We zijn heel blij dat prof. Dr. Ir. Hans Mommaasscheidend directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving dit jaar deze lezing zal uitspreken. Hans Mommaas is vanaf 1 november 2022 de nieuwe voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage. Daarnaast is hij ook parttime hoogleraar Regional Sustainability Governance aan het Tilburg Institute for Law and Regional Governance van Tilburg University.

De middag werd gehouden in Atelier 300C bij de Wagenwerkplaats te Amersfoort. Heb je de lezing gemist of wil je deze terugkijken. Dat kan via onderstaande link. 

Terugblik editie 2020

We organiseren de ErfgoedOntmoeting al ruim 7 jaar, maar het is elke keer weer een hoogtepunt. Benieuwd hoe de bijeenkomst eruitziet? Bekijk hiernaast de video van onze editie op 17 januari 2020 in Villa Jongerius.

Deze 2020-editie werd geopend door het Openbaar Dispuut, aan de hand van presentaties van 3 nieuwe Erfgoedacademieleden: Isabel van Lent, Gertjan de Boer en Yvonne Boonstra. Vervolgens werd de ErfgoedAcademielezing gedaan door Floris Alkemade, Rijksbouwmeester. De lezing ging over de relatie tussen architectuur en erfgoed. Aansluitend was er een verdiepend gesprek onder leiding van Erik Boers. 

Erik Boers

Ontmoet de docent
Specialisme
Filosofie van management en organisatie
Social media

Mijn hart en ervaring ligt in het begeleiden van gewetensvolle gesprekken over thema’s die er echt toe doen. Die gesprekken geef ik vorm geïnspireerd op de klassieke Artes Liberales: dialectica, retorica, grammatica en ethica.-

Erik Boers

Niets spreekt vanzelf. Erfgoedobjecten spreken niet van zichzelf, maar ook de manier waarop erfgoedprofessionals menen daarmee om te moeten gaan is niet vanzelfsprekend.

Erik Boers Zelfstandig gevestigd filosofisch gespreksleider

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij denken graag met je mee

Heb je nog vragen? Ons team vertelt je graag alles over deze of andere cursussen. 

Maak gebruik van onze jarenlange erfgoed-ervaring!

Neem contact op