E-learningplatform Leer je Erfgoed

Hét gratis e-learningplatform voor vrijwilligers en medewerkers in en om erfgoed

In Nederland zetten vele duizenden vrijwilligers zich in om ons erfgoed te beheren, toegankelijk te houden en beleefbaar te maken. Hun inzet is en blijft onmisbaar. We merken dat veel vrijwilligers behoefte hebben aan praktische handvatten, of zich graag meer willen verdiepen in een bepaald onderwerp.

team
Leer je Erfgoed

Inspiratieplatform

Voor al die mensen die zich met liefde verbinden aan ons erfgoed is er Leer je Erfgoed: een e-learningplatform bedoeld om onze vrijwilligers te inspireren, ondersteunen én uit te dagen. Iedere erfgoedvrijwilliger kan hier op een leuke en makkelijke manier meer te weten komen over erfgoed: om je horizon te verbreden, ter voorbereiding op een nieuwe rol in het vrijwilligersteam of als basis voor een praktische cursus op locatie.

Zorgvuldig samengestelde modules

De diverse modules zijn samengesteld in samenwerking met erfgoedexperts, bieden actuele kennis en dienen als wegwijzer naar extra informatie. Regelmatig komen er nieuwe onderwerpen bij. Het platform is interessant voor iedere vrijwilliger, of je je nou incidenteel of structureel inzet, al jaren betrokken bent, of juist net begint. Leer je Erfgoed is gratis toegankelijk; na aanmelding krijg je met een persoonlijke inlogcode toegang tot het platform. 
 

Heartglass
Vrijwilligersbeleid

Over Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed werd in 2019 gelanceerd door de ErfgoedAcademie, Stichting Nederland Monumentenland en de Nationale Monumentenorganisatie. Sinds 2022 wordt het platform beheerd door de ErfgoedAcademie, in samenwerking met het Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN). Samen werken wij verder aan de ontwikkeling van inspirerende e-learnings voor vrijwilligers en medewerkers in en rond het erfgoed.