Essays leergang Erfgoedfilosofie

Door gedreven erfgoedprofessionals

Ieder jaar volgen ongeveer 15 gedreven erfgoedprofessionals de leergang Erfgoedfilosofie bij de ErfgoedAcademie. Inmiddels zijn er in totaal rond 130 alumni van de ErfgoedAcademie. Het resultaat van deze leergang zijn nieuwe, verrassende erfgoed inzichten, een netwerk en mooie essays als resultaat. Essays die we graag ook met andere professionals delen.

Lees mee

Mariëlle Roks, beleidsmedewerker Monumenten, bij Gemeente Sittard-Geleen, schreef over “Wat leren we van ‘behoud door ontwikkeling’ voor de particuliere monument-huiseigenaar? 
ESSAY ‘De teugels laten vieren’

Frank Vehof schreef over de waarde van verval voor de monumentenzorg’ ?
ESSAY ‘Biecht van een slechte erfgoedzorger'

Kees van Dam, Landschapsarchitect bij SB4 Bureau voor Historische Tuinen, Parken en Landschappen, schreef over " Waarom het nodig is dat erfgoed óók van 
de schone kant wordt bekeken"
ESSAY 'Oud én Mooi'

Dick de Jager, Beleidsadviseur archeologische monumentenzorg / Dienst Stedelijke Ontwikkeling, gemeente Almere, schreef over Gebiedsgerichte monumentenzorg in Almere.
ESSAY 'Object of gebied plaats of context?' 

Har Kuijpers, Heemkundige, erfgoedprofessional en landschapsarchitect. Beleidsmedewerker Cultuurhistorie bij de provincie Noord-Brabant, schreef over meer ruimte voor hart en ziel van de betrokken erfgenamen in de modernisering monumentenzorg.
ESSAY 'Erfgoedzorg met hart en ziel'

Erfgoedprofessionals Bart van der Vossen, Jolie Kalmijn, Lara Voerman en Monique van Drunen geven hun opinie op de veranderde rol van de erfgoedprofessional vanuit hun verschillende werkpraktijken.
ESSAY ’De ErfgoedAcademie en de rol van de erfgoedprofessional’

Erik Boers

Leergang ErfgoedFilosofie

Van jou als erfgoedprofessional wordt vandaag de dag best veel gevraagd. Tijdens de leergang ontmoet je ervaren erfgoedprofessionals en behandel je samen erfgoeddilemma’s. Door tijdens deze leergang te reflecteren en een visie te ontwikkelen verruim je jouw blik op erfgoed.

Verruim jouw blik op erfgoed. De enige opleiding op filosofische basis!