Samenwerking met partners

Je krijgt de beste kennis op ieder moment. Dat vinden wij belangrijk bij de ErfgoedAcademie. Voor onze cursussen werken we dan ook samen met kennispartners in alle erfgoeddomeinen. Onze eigen docenten werken intensief samen met externe experts. Voor ieder onderwerp zoeken we de beste specialist. Dit zijn allemaal mensen uit de erfgoedpraktijk. Zij weten waar jij mee te maken hebt. Zo weet je zeker dat je op al je vragen een antwoord krijgt. Daarnaast spelen onze partners ook op andere manieren een rol.

Fietsers landweg

Samen cursussen ontwikkelen

Onze cursussen ontwikkelen we niet alleen. Wij hebben het motto ‘samen sterker’. We werken bijvoorbeeld samen met Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed, STOA en Netwerk Digitaal Erfgoed. En wat een ander doet, doen wij niet. 

  • Binckhorst
  • Peter de la Mar Joriskerk
  • Binckhorst
  • Webinar over religieus erfgoed
  • Webinar over religieus erfgoed
  • Webinar over religieus erfgoed

Webinars met partners

Wij zijn er om het erfgoedveld te ondersteunen met kennis en vaardigheden. Kennis delen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via webinars. In onze studio is iedereen welkom om kennis te delen over erfgoed. Het liefst op interactieve wijze. Door het gesprek aan te gaan of samen aan een case te werken. Zo komen de collega’s van het programmabureau Erfgoeddeal en van Federatie Grote Monumentengemeenten (FGM) geregeld bij ons in de studio om kennis te delen over actuele onderwerpen.
 

Internationaal online congres

Met de huidige digitale mogelijkheden heeft het online kennis en op afstand samen leren een enorme vlucht genomen. Samen met Demhist (international committee for historic house museums) hebben we in 2021 een  internationaal online congres georganiseerd. 

Samenwerking met internationale partners

Het mooie van leren is dat we overal en van iedereen kunnen leren. De docenten van de ErfgoedAcademie werken nauw samen met andere landen. Om nieuwe kennis op te doen en om onze eigen expertise te delen. Overigens hoeven we voor een wereldwijd bereik niet de hele wereld over; leren kan ook online.

Van Bonaire tot Zuid-Afrika

We werken onder meer samen met Dutch Caribbean Heritage Platform (DCHP). Op Bonaire ontwikkelden wij in 2022 een cursus voor lokale professionals waarbij duurzaam gebruik en instandhouding van erfgoed in het Caribisch Nederland centraal stond.  Ook gaven we een training aan houtconservatoren uit Zuid-Afrika en werken we op dit moment aan een online workshop ‘Sustainable Conservation’ (duurzaam bewaren).

  • Samenwerking internationaal
  • Samenwerking internationaal
  • Samenwerking internationaal